POLITIK

Már több, mint 50 ezren kértek babaváró hitelt

Átlépte az 50 ezret a babaváró támogatást igénylők köre, valamint elérte a 20 ezret a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményére jelentkezők köre is – jelentette be Novák Katalin, az Emmi államtitkára az Országgyűlésben.
  • Szerző: Ripost

Novák Katalin közölte, hogy a diplomás GYED is bővülni fog, valamint a nagyszülői GYED esetben is ugyanolyan munkajogi szabályok vonatkoznak majd a nagyszülői igénybe vevőkre, mint a szülőire.

Átlépte az 50 ezret a babaváró támogatást igénylők köre – jelentette be az Emmi államtitkára. Átlépte a 20 ezret a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is. Augusztusban 40 éves csúcson volt a házasságkötések száma – mondta Novák Katalin.

Amit most a Momentum művelt annak rengeteg előzménye van a baloldalon, sokszor teljesen érzéketlenek a magyar nemzeti üggyel kapcsolatban – mondta Dömötör Csaba. A kabinetiroda államtitkára felidézte, hogy a baloldali pártok, hányszor árulták el a határon túli magyarokat. Kitért arra is, hogy a baloldali erők a Jobbikkal közösen azért lobbiznak, hogy minél több nemzeti hatáskör kerüljön brüsszeli kézbe.

A fékek és egyensúlyok rendszerének eltörlésével vádolta a Fideszt napirend előtti felszólalásában Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a házszabály szigorítása miatt.

Sem ocsmány, sem trágár beszédnek nincs helye az Országgyűlésben – mondta Tóth Bertalannak adott válaszában Dömötör Csaba. Mivel a korábbi büntetések nem vezettek eredményre, ezért szükségesek az új szabályok. Nem hagyjuk, hogy harmadosztályú cirkuszt csináljunk a parlamentből – mondta a politikus.

A kabinetiroda államtitkára rámutatott arra, hogy az MSZP nemzetközi politikája abból áll, hogy igent mondtak a román biztosjelöltre, és nemet a magyarra. A jogállamiság kérdésében ne tartsanak kiselőadásokat – mondta a politikus.

A kormány semmilyen korházi bezárásáról nem tárgyalt, és minden ezirányú híresztelés álhírnek tekinthető – mondta Rétvári Bence Lukács László György (Jobbik) napirend előtti felszólalására. A kormány nem bezárni, hanem építeni szeretne kórházat Dél-Budán, de az ellenzék mindezt meg akarja akadályozni – tette hozzá az Emmi államtitkára. 770 milliárd forinttal jut több az egészségügyre 2020-ban, mint 2010-ben – hangsúlyozta az államtitkár. Kiemelte, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt a születéskor várható élettartam Magyarországon, és Nyugat-Európában már csak 5 évvel hosszabb a várható élettartam. Jelentősen csökkent tehát a különbség Magyarország és Nyugat-Európa között – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?