Létrehozva: 2020.02.16.

Magyarország mindenek előtt. Cselekedjünk, ne sopánkodjunk a klímavédelem ügyében – Orbán Viktor évértékelője

A liberális nem más, mint diplomás kommunista. Soros György háromszor próbálta meg felvásárolni és tönkretenni az országot. Az új nemzedéknek a Nokiás dobozról már legfeljebb a telefon vagy már az sem jut eszébe. Ütős mondatok Orbán Viktor 2020-as évértékelőjéből.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédét azzal kezdte, hogy kész szerencse, hogy nem 100 évvel ezelőtt kellett évértékelőt tartania. 100 évvel ezelőtt Huszár Károlynak hívták az ország miniszterelnökét, ha akkor kellett volna értékelőt tartania, akkor nagyon rossz híreket közölt volna. Akkor semmisült meg az Osztrák-Magyar-Monarchia, megszűnt a társadalmi béke, polgárháborús állapotok uralkodtak az országban – tette hozzá. Orbán Viktor szerint 100 évvel ezelőtt olyan mélyre süllyedtünk, hogy az ellenség Budapest utcáin kedvére táncoltatta a lovait. Az akkori diktátum nemcsak az I. világháborút zárta le, de az ország addigi történetét is. Az ítélet halálos ítélet volt.

Apponyi Albert a trianoni magyar küldöttség vezetője a legendák szerint azt mondta 100 évvel ezelőtt, hogy bár a magyarok sírját ásták meg Trianonban, de ott leszünk a sírásók temetésén. Így történt, a jóslat valóra vált, megértük a Szovjetunió, Csehszlovákia és Jugoszlávia széthullását.

Élünk, és Magyarország még mindig megvan 100 évvel a trianoni békediktátum után is. És nemcsak élünk, de kiszabadultunk az ellenséges gyűrűből is – mondta Orbán Viktor.

A történelem megadta az esélyt, hogy a közép-európai népek új szövetséget kössenek és a keletről és nyugatról érkező fenyegetéssel szemben megvédhessék magukat.

Hogyan voltunk képesek kibírni ezt a 100 évet? – tette fel a kérdést a kormányfő. Hiszek egy hazában! – szerinte így lehet összefoglalni a túlélés zálogát.

Minden felemelkedés alapja az önbecsülés megszerzése – tette hozzá.

„A politikában töltött évtizedek alatt megfigyeltem, hogy minden sikertörténet, minden felemelkedés története az önbecsülés helyreállításával történik, gondoljunk csak Trump Amerikájára és Boris Johnson Nagy-Britanniájára.”

Orbán Viktor szerint liberális okoskodás nélkül, a keresztény hit alapelemeiből is le lehet vezetni a szabadságot. Származásra és bőrszínre való tekintet nélkül egyenlőek vagyunk – tette hozzá. Európa már elfelejtette, hogy a keresztény igazságokból épülhetnek fel a törvények.

10 év alatt felnőtt egy generáció, amelyik már hírből sem ismeri, mit jelent az, hogy megszorítás, őszödi beszéd, rendőrattak és azt sem tudják, mi az a nokiás doboz. Aki sohasem látott medvét, nem is fél tőle, de jó ha tudjátok, hogy a medve nem játék – üzente Orbán a fiataloknak.

Orbán Viktor szerint a siker kulcsa az volt, hogy a kormány nem maradt magára az elmúlt időszakban, és az emberekkel együtt cselekedett. Senki nem hitt nekünk, és egy lyukas garast sem adtak volna értünk A leghangosabban azok ijesztgettek, akik korábban csődbe vitték az országot – tette hozzá. Az átvedlett kommunisták és a liberálisok.

Nagy derültséget kiváltva azt mondta:

Meg kellett tanulnunk, hogy a liberális nem más, mint diplomás kommunista.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy saját szemével látta, ahogy Soros György háromszor próbálta meg kifosztani Magyarországot. Elsőként a magyar államadósságot akarta felvásárolni 1990 után, de azt – köszönet érte – megakadályozta Antall József. 1994-ben az OTP-t próbálta Soros megszerezni, de köszönet Horn Gyulának, hogy azt nem hagyta. A harmadik kísérlet pedig 2015-ben volt, amikor évente egymillió migráns betelepítését finanszírozta volna Soros György, persze kötvényekből..

Nem feledjük mondta, hogy Soros-terv ma is létezik, ma sem tettek le a végrehajtásáról.

2010-ben úgy gondoltuk, hogy vagy találunk egy utat vagy csinálunk egyet és mivel Washington és Brüsszel útja nekünk nem volt járható, csináltunk egyet – mondta Orbán Viktor.

Gyöngyöspatáról azt mondta a kormányfő, hogy egy bírói ítélet felkavarta az állóvízet, amikor szegregáció miatt a várost tönkretevő pénzügyi kártérítést ítélt meg. A kormányfő szerint cigány családok tízezrei kerültek vissza a munka, és megkezdődött egy pozitív folyamat. Fő cél továbbra is, hogy felszámoljuk a szegénységet Magyarországon – tette hozzá. Ebbe az ígéretes folyamatba vágott bele a bírósági ítélet. Szintén Soros György pénzelte a pert kezdeményező szervezetet – mondta a kormányfő. Mindezek ellenére nem térünk el a céljainktól – mondta a kormányfő. Előnyt és előjogot sem adhat a származás – mondta Orbán Viktor.

„Elkötelezettek vagyunk a cigányság felemelkedése mellett, ebben társadalmi konszenzus is létrejött.” Orbán szerint a gyöngyöspatai ítélet egy ígéretes felemelkedési pályára csapott be villámként.

 

Az elmúlt évtizedet visszaidézve azt mondta:

10 évvel ezelőtt az volt a cél, hogy gyerekeinknek és unokáinknak ne kelljen megszorítási politikát látnia és ezt sikerült elérni. Ezt a 10 évet együtt csináltuk végig, nyolc nemzeti konzultáció volt, demokratikus támogatást,plusz erőt adva a kormánynak.”

Az elmúlt tíz év az elmúlt száz év magyar történelmének legsikeresebb évtizede. A garantált bérminimum összege megduplázódott, 101 nagyberuházás valósult meg. A beruházások 60 százaléka keletről jött – mondta a kormányfő, ismét csak a keleti nyitás szükségességét hangoztatva. Vetőmagtermelésben például a világon harmadikak vagyunk, autógyártásban pedig az egész világon a huszadikak.

Úgy sikerült növekedni, hogy nem mélyültek a társadalmi szakadékok.A sérülékeny csoportokat sikerült munkához juttatni, a bérek megindultak felfelé - tette hozzá. Az általános adócsökkentés bevált, mert a „dagály az összes hajót megemelte”.

„Magyarnak lenni felemelő és jó dolog. A magunk módján, a magunk szabályai szerint élünk. Nekünk Magyarország az első.”

Mégsem beszélhetünk az eljött aranykorról, mert újabb férfias erőfeszítéseket kell tennünk. Baljós árnyak gyülekeznek a nyugati gazdaság felett.

A klímaváltozás nem új keletű dolog, ezt régen tudjuk, nem kis részben Áder Jánosnak köszönhetően. Sajnos a klímavédelem politikai divattá vált, de beszéd, üres fecsegés helyett tettekre van szükség. Zavaros elméletek helyett cselekednünk kell. A környezet védelme mondhatni hazafias és keresztényi kötelesség. A kormány rövidesen klímavédelmi akciótervet hirdet. A cél, hogy 2050-re klíma-semleges legyen az ország.

„Elsőként az illegális szeméttelepeket számoljuk fel, betiltjuk az egyszer használatos műanyag csomagolást. Lehetővé tesszük a műanyag, a fém és az üvegpalackok visszaváltását. Minden újszülött után 10 fát fogunk ültetni, ez évi 1 millió fát jelent. 2030-ra 27 százalékkal nőhet így az erdősített terület.”

Szigorú fellépést hirdetett a multikkal szemben, el fogják várni tőlük, hogy környezetbarát megoldásokat alkalmazzanak. A kormány a következő két évben 32 milliárd forinttal támogatja a kis és középvállalkozások zöldítését. 2050-re célul tűzzük ki, hogy klímasemleges legyen a gazdaság.

Támogatni fogjuk az olcsó elektromos autók elterjedését. Nem csak a jómóduak kiváltsága legyen mindez. Cselekedjünk, ne csak sopánkodjunk a klímavédelem ügyében!

A babaváró hitelhez 100 ezren jutottak hozzá. A kölcsönt felvevők döntő többsége vidéki, ebből is látszik, hogy vannak még tartalékaink. A jó hírek ellenére, hogy több a házasság, kevesebb a válás, sajnos még mindig fogy a magyar.

Ha valóban fordulatot akarunk, el kell érjük, hogy a gyereket vállalók anyagilag is jobban járjanak. A 3 gyerekes anyák után is előbb-utóbb be kell vezetni a személyi jövedelemadó mentességet.

2020-ban újabb nagy kihívás előtt állunk. Képesek lehetünk-e fejlődni, ha az Európai Unió gazdasága stagnál. Már a munkanélküliség is növekedni kezdett. A magyar áruk 80 százaléka ezen országokban talál vásárlót, ezért az ő bajuk a mi bajunk is lehet. A kormányfő elmondta, hogy miközben a magyar ipar termelése nőtt, addig a németé csökkent. 2020-ban egy igazi intellektuális és gazdaságpolitikai kihívás elé nézünk: képes-e az uniós stagnálás mellett növekedni a magyar gazdaság. Ebben a környezetben kell tovább fejlődnünk. Tudjuk, hogy újra adót kell csökkentenünk, ez már bevált és mindenképpen meg akarjuk őrizni a nyugdíjak vásárlóértékét.

Európa sajnos stagnál, nem képes fejlődni. Mintha ki akarna szállni a versenyből. Csínján kell bánnunk az euró bevezetésével is. Nem üljünk fel olyan vonatra, amelyről nem tudjuk, hogy hova megy.

2022-ről szólva azt mondta az ellenzék fű, fa, tücsök és bogár, különös jószág. A székely bácsit idézte, aki életében először látott teknősbékát. -Ez most vagy valami vagy megy valahova...

Orbán szerint nem dugják homokba a fejüket, látják, hogy az ellenzék már most készülődik, próbálgatják a közös szerelést, avantgard kombinációk jönnek létre: nyilas gatya, vörös mellény, rajta szivárvány kitűzővel.

Orbánt sokan faggatják arról, hogy milyen lesz a Fidesz 2022-es választási stratégiája. Megfogadjta egyik kedvenc politikai filozófusa, Muhammed Ali tanácsát: lebegjünk mint a pillangó, és szúrjunk, mint a méhecske. A szúrás már megvan, a lebegésen még dolgozni kell, de az is összejön 2022-re.

„Készüljünk a kihívásokra, az újabb próbatételekre. Mutassuk meg, hogy aki a magyaroknak vermet ás, maga esik bele.” összegezte gondolatait.

Magyarország mindenekelőtt, a Jó Isten mindannyiunk felett, hajrá Magyarország, hajrá Magyarok! – fejezte be beszédét a kormányfő.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Korlátozást vezet be az OTP májustól, ez az oka

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Ördög Nóra erre a népszerű magyar ételre bukkant Tajvanon

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül