Létrehozva: 2021.11.21.

Láng Zsolt: Kivel tárgyalt a főváros vezetéséből Bajnai Gordon?

A fővárosi Fidesz frakcióvezetője a városháza eladása körüli botránnyal kapcsolatban a többi között arra vár választ Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy az ügyben a városvezetésből „kivel tárgyalt Bajnai Gordon” korábbi miniszterelnök.

Láng Zsolt az MTI-hez szombaton eljuttatott videójában azt mondta: „két hete nem kapunk válaszokat a városháza eladása körüli botrány részleteiről”.

Karácsony Gergely főpolgármester és a baloldali politikusok„vagy hallgatnak, vagy össze-vissza beszélnek!” – tette hozzá.

Láng Zsolt szavai szerint az eddigi kérdéseiken túl arra várnak választ Karácsony Gergelytől és Bajnai Gordontól, hogy „kivel tárgyalt a főváros vezetéséből Bajnai Gordon”, továbbá „ki az, aki jóval felette áll Barts Balázsnak, a Fővárosi Vagyonkezelő vezérigazgatójának”.

Láng Zsolt arra is feleletet vár, hogy működik-e jutalékrendszer a fővárosi önkormányzatnál, és ha igen, ki működteti azt, és „ki van benne?”.

„Ne meneküljenek el a válaszok elől, a budapestieknek joguk van tudni az igazságot!” – szólította fel a két baloldali politikust a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Folyamatosan derülnek ki újabb részletek a főváros ingatlaneladási ügyei körül. Most a Magyar Nemzet írt arról, hogy egy bécsi úti telek értékesítése is gyanús lehet, amelyről egyébként Karácsony Gergely nemrég közösségi oldalán azt állította, az előző városvezetés idején kezdődött az értékesítése, csakhogy a Magyar Nemzet szerint ez nem igaz. A Városháza eladásáról is szivárogtató álarcos alak szerint egyébként a főváros jó pár ingatlanját akarta fű alatt, közvetítők révén értékesíteni. Főleg külföldi üzleti köröknek jutalékért cserébe.

„Újabb gyanús ingatlanügy a fővárosban” – ezzel a címmel közölt cikket szombaton a Magyar Nemzet. A lap szerint a szóban forgó, egykori cserépgyári ingatlan a Bécsi út 343–357. szám alatti terület, amit a kerület korábbi vezetése idején négy különálló telekre bontottak szét. Ebből pedig kettőt a jelenlegi városvezetés regnálása idején adtak el.

Karácsony Gergely a héten egy Facebook-bejegyzésben Budapest korábbi vezetésére akarta hárítani a zavaros ügyekben a felelősséget, és azt írta az ingatlan értékesítésének előkészítése a Fidesz budapesti regnálása idején kezdődött.

Csakhogy a Magyar Nemzet kiderítette, hogy az eladások a 2019-es önkormányzati választások után kezdődtek.

A kisebb, négyezer négyzetméteres terület értékesítéséről 2020-ban jelent meg a pályázat, ezt aztán tavaly értékesítették, míg a nagyobb, ötvenháromezer négyzetméteres telek eladásáról szóló pályázat 2021-ben jelent meg, a telket pedig idén novemberben adták el.

Pénteken az ügyében Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés miatt tett feljelentést a rendőrségen.

Ez valószínűleg nem az első ilyen eset. A napokban éppen erről tett közzé videót Anonymus, ami szerint

a főváros jó pár ingatlanját akarta fű alatt, közvetítők révén értékesíteni. Főleg külföldi üzleti köröknek jutalékért cserébe.

A Városháza eladásáról is szivárogtató álarcos alak azt mondta: a főváros jópár ingatlanját akarta fű alatt értékesíteni. Például a Városházát. Erre pedig bizonyíték is van. Miközben a baloldali politikusok azt állítják, hogy semmiről nem tudtak és senkit nem ismernek az ügyben, az álarcos egy fotót mutatott be ennek cáfolataként. Ezen Gansperger Gyula baloldali üzletember látható Bajnai Gordon társaságában.

Kérte, hogy vegyek részt egy rövid találkozón, a meghívást elfogadtam” – ezt már Bajnai Gordon írta a közösségi oldalán csütörtök este, miután a személye többször is előkerült a Városháza-ügyben. A volt miniszterelnök beismerte: idén nyáron valóban találkozott Gansperger Gyulával – akivel a közös fotó is napvilágot látott –, és azt is elismerte, hogy a találkozó egyik témája a budapesti Városháza volt.

Erre az írásra reagált pénteken ismét Anonymus: egy újabb rejtélyes hangfelvételt hozott nyilvánosságra.

A felvételen Bajnai Gordon mellett vélhetően Gansperger Gyula és egy ismeretlen férfi beszélget a Városháza-projektről. E szerint a felvétel szerint Bajnai Gordon lehet az, aki beismeri: a választások előtt rizikós lehet a városháza eladását nyilvánosságra hozni.

A felvételen pedig azt is megvitatják, mit profitálna az önkormányzat a projektből: „anyagilag is látják, hogy az önkormányzatnak ez érdemi bevételi forrás lehetne. És érdemi kiadáscsökkentés lehetne. Ha abból a régi számukra nagy épületből össze tudnánk húzódni egy modern, kisebb helyre”.

Az elmúlt időszakban szinte naponta jelentek meg újabb részletek a Városháza eladásával kapcsolatban. Karácsony Gergely nem indít vizsgálatot, a Nemzeti Nyomó Iroda azonban a Városháza botrányos ügyleteivel összefüggésben szerdán nyomozást rendelt el.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megvan Szoboszlaiék új edzője, de van egy kis probléma

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

metropol.hu

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

life.hu

Elnyílt a tulipán? Így gondozd tovább, hogy jövőre is gyönyörű virágot hozzon

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?