BOZÓT

Lakás, ingyenparkolás: Karácsony összevissza kamuzott, semmi nem lett belőle

A csetlő-botló zuglói polgármester, akit a politikában gyakran Karácsony Tejföl Gergőnek becéznek, ígérni legalább is tud. Kár, hogy ezekből az ígéretekből általában nem lesz semmi. Egy kis tényleltár Zuglóból.
címkék:
  • Szerző:

Az alkalmatlan polgármester 2018 novemberében ígért egész biztosan százórányi ingyenes parkolást a XIV. kerületi autótulajdonosoknak, majd 2019 májusában azt, hogy a zuglóiak számára ingyenes lesz a parkolás idén júniustól. Persze, ebből sem lett semmi, magyarán Karácsony felelőtlenül hazudott.

100 új önkormányzati bérlakás építését ígérte meg Karácsony, ebből egy sem épült meg

Karácsony Gergely az általa sokat hangoztatott, állítólagos lakhatási válság megoldását is célul tűzte ki a XIV. kerületben, hangsúlyt helyezve a bérlakásprogramra, felújításokra és építésekre.

Ígérni biztosan tud a csetlő-botló jelölt

Az önkormányzat 626/2016. számú határozatában, a polgármester előterjesztésére 2017-re konkrétan ötven önkormányzati lakás felújítását irányozta elő, valamint száz új lakás építését. A 2018-as adatokból az látszik, hogy az épített lakások száma 0, azaz nulla. Ha pedig az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltjének ötéves teljesítményét nézzük, látjuk, hogy az eredmény hasonló az említett 2017-es adathoz. Vagyis nulla.

Nemhogy nem épült egyetlen egy sem sem a száz önkormányzati lakásból, még megvalósíthatósági tervek sem készültek. Karácsony tehát ebben is hazudott, és egyáltalán nem teljesítette a 2014-es kampányban tett ígéreteit.

2,5 milliárdot vesztettek el a zuglóiak Karácsony alkalmatlansága miatt

A Fidesz-KDNP zuglói polgármesterjelöltjének, Rozgonyi Zoltánnak a szeptember 28-i elmondása alapján, a kerület az elmúlt években Karácsony Gergely polgármestersége alatt 2,5 milliárdos külső forrást hagyott elveszni, mert nem megfelelően készítette elő a pályázatokat, valamint szabálytalan felhasználás miatt vissza kellett fizetni a kapott pénzeket, illetve „egyszerűen„ csak elügyetlenkedte az egész projektet.

Rozgonyi Zoltán, a Fidesz zuglói polgármester-jelöltje Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A fideszes politikus példaként említette, hogy Zugló még 2016-ban nyert 100 millió forintot a Mogyoródi sporttelepre, azonban ez szerinte sehol sem tart, Karácsony Gergely pedig el sem ment a határidő-hosszabbításról szóló közgyűlésre. Rozgonyi Zoltán elmondta, hogy elmaradt a patakpart fejlesztése is, amire szintén 100 milliót adott a főváros. A Tér-Köz pályázaton újabb 100 milliót kapott a kerület a Vezér út Egressy és Mogyoródi út közötti szakaszának zöldítésére, azonban ez sem tart sehol – tette hozzá, majd megjegyezte, ebben a projektben ráadásul még plusz 300 milliós kormányzati támogatásra is jogosult lett volna Zugló, de egyszerűen elfelejtettek pályázni.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?