KÜLFÖLD

Túszdráma: fegyveres férfi ejtett túszul egy utasokkal teli buszt

Most érkezett a döbbenetes hír a nyugat-ukrajnai Luckban történt túszdrámáról.
  • Szerző: Ripost

Túszul ejtett egy utasokkal teli buszt egy fegyveres férfi a nyugat-ukrajnai Voliny megyében lévő Luckban kedden, a férfinál robbanószer is van – közölték ukrán híradások a rendőrségtől származó információkra hivatkozva, amelyet az MTI közölt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jurij Krosko, a Voliny megyei rendőrség vezetője a Cenzor.Net hírportál szerint arról számolt be, hogy a túszejtő személyazonossága egyelőre ismeretlen, és követeléseket sem fogalmazott meg. Pontosan azt sem tudják, hány túszt ejtett foglyul a buszon. Annyi bizonyos, hogy fegyver és robbanószer van nála, de ezekről sem közölt semmi konkrétabbat a rendőrségi vezető. A Voliny megyei rendőrségnek a Facebookon később közzétett bejegyzése szerint körülbelül húszan lehetnek a buszon.

A megyei rendőrfőnök szavai szerint sérültekről egyelőre nem tudnak, csak a buszban keletkezett kár. Szemtanúk látták, hogy a jármű ablakai kitörtek, továbbá beszámoltak arról is, hogy délelőtt, helyi idő szerint tíz óra körül egy gépkarabély sorozatlövéseinek hangja hallatszott a túszul ejtett busz környékéről.

A férfi a Twitteren közzétett bejegyzésében elégedetlenségét fejezte ki általában a rendszerrel szemben, nem pontosítva kifogásait és követeléseit sem. Jelenleg a rendőrség figyeli a közösségi portálokat, posztol-e a túszejtő újabb bejegyzést, és próbálnak tárgyalást kezdeményezni vele, egyelőre azonban nem vette fel a telefont. A rendfenntartók körbezárták a város központjában lévő helyszínt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?