KÜLFÖLD

Teljes a készültség Kínában, több várost is lezártak a koronavírus miatt

Kína legismertebb turisztikai látványosságait és több várost is lezártak.
  • Szerző: Ripost

A kínai koronavírus terjedése az ország egyik legfontosabb turisztikai célpontját is elérte, ezért lezárták a Nagy falat is. Ahogy a Disney is bezárja sanghaji vidámparkjait és egyéb szabadidős intézményeit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A kínai holdújévi ünnepek miatt több millióan szokták felkeresni a különböző tartományokban lakó családtagjaikat, de a hatóság kérte, hogy most tekintsenek el ettől. Az állami ünnepeket is lemondták, így a Tiltott Városban is elmarad az ünnepség, ahogy a pekingi és a Hong Kong-i karnevált is elhalasztották.

A hatóságok folyamatosan zárják le a közlekedési útvonalakat a koronavírus terjedésének meggátolása érdekében. Eddig már 14 városban rendeltek el zárlatot, ez mintegy 40 millió embert érint.

A járvány kiindulópontjának számító Hupej tartomány pedig a legmagasabb fokú közegészségügyi válsághelyzetet hirdetett. Ebben a tartományban öt városban még a McDonald's éttermei is bezárnak.

Országszerte több oktatási intézmény – egészen az óvodáktól a felsőoktatási intézményekig – bejelentette, hogy meghosszabbítják a holdújévi ünnep miatt eredetileg január végéig tartó szünetet, míg egyes iskolákban vizsga- és felvételi időpontokat halasztottak el. A Hupej tartományban működő összes tanintézmény és óvoda – egyelőre határozatlan időre – bezárt. A járvány gócpontjának számító Vuhan az ország egyik legfontosabb kutatási és felsőoktatási központja, a 11 milliós város csaknem 90 egyetemi intézménynek ad helyet.

A Kínai Kosárlabda Szövetség szintén bejelentette, hogy a február elseje utánra időzített mérkőzéseket későbbre halasztják.

Csütörtök estig Kínában 830 fertőzöttet diagnosztizáltak, míg a halálos áldozatok száma 26-ra emelkedett.

És ezeket olvastad már?