KÜLFÖLD

Tanulmány mutatta ki: ez az igazság a Covid és a terhes nők kapcsolatáról

A terhes nőknek még jobban kell figyelniük az óvintézkedésekre, főleg azoknak, akik a harmadik trimeszterben járnak.
  • Szerző: Ripost

A Covid-19 a terhes nőknél kétszer nagyobb eséllyel végződik súlyosabb kimenetellel, mint más, nem várandós nőknél. A kutatások azt mutatják, hogy a várnadós nők kétszer nagyobb eséllyel kerültek intenzív osztályra és szorultak lélegeztetőgépre a Covid-fertőzés következtében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Terhes nők

Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A szakértők összesen 192 tanulmány eredményeit elemezték a koronavírus terhes nőkre és csecsemőikre gyakorolt ​​hatásáról. Megállapították, hogy ugyan a terhes nők közül tízből négyen mutattak csak tüneteket, mint például a láz vagy a köhögés, bizonyos esetekben a betegség kockázata magasabb a várandós nőknél. Ilyen eset, ha valamilyen egyéb betegséggel küzdenek, elhízottak, magas a vérnyomásuk vagy cukorbetegek, illetve azok a terhes nők, akik már a harmadik trimeszterben vannak.

Dr. John Allotey, a Birmingham Egyetem vezető kutatója szerint a várandós nőket magas kockázatú csoportnak kellene tekinteni, különösen azokat a nőket, akiknél kockázati tényezők vannak – írja a The Sun.

Azt viszont kihangsúlyozták, hogy a vírus kockázata a születendő gyermekre nagyon alacsony.

Ez történik, ha beoltják az anyákat

Mint a már megírta, a beoltott anyák és csecsemőik vizsgálatai meglepő eredményhez vezettek. A várandós nők, akik nem kapták el a vírust, a Pfizer/BioNTech vakcinát kaptak a szülés előtt 3 héttel. Az oltás után az újszülöttek vérében SARS-CoV-2 elleni antitesteket mutattak ki – derül ki a Medrxiv-en megjelent friss kutatásból.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?