KÜLFÖLD

Tehetetlenül nézte végig a sztrókot kapott 89 éves nagyi, ahogy kirabolják

Egy korábbi agyvérzése miatt vált cselekvőképtelenné az özvegyasszony. Lánya megdöbbenve tapasztalta, mi történt.
  • Szerző: Ripost

Egy néma és mozgássérült 89 éves asszony rémülten figyelte, ahogy egy betörő belopózott a védett szállására, és ellopta az ékszereit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A betörő felkészülten érkezett, egy nappal korábban ugyanis végigjárta a torquay-i lakótömböt. Bekopogtatott az ajtókon és takarítást vállalt, hogy feltérképezze a családok ingóságát és megkeresse a legideálisabb célpontot. Mi több, önmagát segítve a gyanútlan áldozatok ablakát is nyitva hagyta.

Képünk illusztráció (Fotó: 123rf)

Másnap reggel egy magatehetetlen asszonyt látogatott meg, aki képtelen volt megmozdulni vagy segítséget hívni. A nagymama ugyanis egy korábbi agyvérzése miatt cselekvőképtelenné vált.

Éppen ezért a lánya kamarákat szerelt fel az otthonába, melyek végig rögzítették a betörő mozgását. Bár a bűnöző több kamerát is kiiktatott, volt, amelyikkel nem számolt: az pedig felvételeket küldött a áldozat lányának telefonjára...

Ellopott három gyűrűt, köztük egy arany jegygyűrűt, 90 font készpénzt és egy pénztárcát, amelyet az idős nő azért tartott magánál, mert az a néhai férjéé volt. Az asszony tehetetlenül nézte végig, amíg mindenét elveszi, de képtelen volt reagálni.

Bár az áldozat lánya sírva és kétségbeesetten találta rá az édesanyjára, aki nem tudta elmondani neki, mi történt, a kamerafelvételek azonban mindent elárultak. A nő értesítette a rendőrséget, a nyomozókat pedig egy közeli ékszerész vezette nyomra, akinél a bűnöző eladta a lopott ékszereket. Így nem sok idő telt el, hogy felkutassák és elfogják a férfit – írja a Mirror.

Végül az ellopott tárgyak visszakerülhettek a nagymamához.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?