KÜLFÖLD

Szorongásnak hitték, halálos kórsággal küzd a 8 éves kisfiú

Szívszorító küzdelme még nem ért véget, a kisgyermeket tévesen félrediagnosztizáltak az orvosai.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Olyan fájdalmakat és küzdelmet kellett átélnie egy mindössze 8 éves kisfiúnak, amit egy felnőtt sem biztos, hogy kibírt volna. A bátor kisfiút az orvosai félrediagnosztizálták, ugyanis súlyos fejfájására és rosszulléteire azt mondták, csupán a szorongása miatt alakultak ki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Akkor derült ki, hogy sokkal nagyobb bajról van szó, mint a stressz, amikor az édesanyja, Lucas Pook-Parsonage kettős látással vitte be a kórházba.

Fotó: 123rf

A CT-vizsgálat eredménye mutatta ki, hogy a nyolcéves kisfiú agyában egy tumor növekszik.

Átszállítottak a Bristoli Gyermekkórházba, ahol sürgősségi műtéten esett át, ami során levezették a folyadékot az agyából, hogy csökkentsék a nyomást és növeljék a komfortérzetét.

Két nappal később újabb műtéten esett át, hogy eltávolítsák a daganatot, miután bebizonyosodott a szörnyű diagnózis. Azonban anafilaxiás sokkot kapott, és a műtétet leállították. Azóta diagnosztizálták nála a hátsó fossa szindrómát és a medulloblasztómát, amely a rák egy formája.

A kisfiú azután elvesztette a beszédképességét, képtelen nyelni, mindkét szemét kinyitni, de nem tudja mozgatni a karjait sem.

A 8 éves kisfiúnak még nem ért véget a küzdelme

Lucast rosszindulatú rák támadta meg, de mielőtt megműthetnék, meg kell erősödnie. Jelenleg rendszeres fizioterápiára és beszédterápiára jár, hogy segítsen neki az ereje visszanyerésében, és a tervek szerint a jövő héten megkezdheti a sugárterápiát, majd később a kemoterápiát is.

„Még mindig nem tudni, hogy felépül-e a daganat eltávolításából, vagy hogy milyen stádiumban van a rákja, amíg a további vizsgálatok nem adják meg ezt az információt” – nyilatkozták a szülők, akik heteken keresztül székeken aludtak a kórházban gyermekük mellett.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?