KÜLFÖLD

Szlovák újságíró-gyilkosság: ennyit kapott a tettes

Az ítélet egy korábbi, 2016-ban elkövetett gyilkosságra is vonatkozik.
  • Szerző: Ripost

Huszonhárom év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bazini székhelyű különleges bíróság M. Miroslavot, Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és barátnője két évvel ezelőtti, nagy botrányt és politikai viharokat is kiváltó meggyilkolása és egy további emberölés miatt hétfőn.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A meggyilkolt Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa, Martina fényképe Pozsonyban 2018. február 27-én. Az újságíró és párja holttestét február 25-én találták meg nagymácsédi otthonukban. A rendõrség szerint a bûntényt feltehetõleg Kuciak tevékenységével összefüggésben követték el. (MTI/TASR/Jakub Kotian)

Juraj Novocky, az ügyben eljáró különleges ügyész azért nem életfogytiglani, hanem 25 éves szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte, mert a vádlott bevallotta a bűncselekményeket és a törvényszéki szakértők szerint esetében nem lehet teljesen kizárni annak lehetőségét, hogy visszailleszkedjen a társadalomba. A bíróság viszont ennél is enyhébb, 23 évi fegyházbüntetést szabott ki tekintettel arra, hogy a vádlott együttműködött a hatóságokkal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?