KÜLFÖLD

„Szívszorító volt nézni, ahogy minden nap az életéért harcol” – legyőzte a 10 éves kislányt a rák

Szüleinek végig kellett nézni Eva szenvedését. Utolsó reményük egy kezelés volt, amit soha nem fejezhettek be.
  • Szerző: Ripost

Meghalt egy tízéves lány, miután ellehetetlenítették a kezelését külföldön. Az észak-walesi Wrexhamből származó Eva Williams tavaly áprilisban New Yorkba repült, hogy ott kezdjék meg a rákos betegségének kezelését. Családja több mint 300 ezer fontot (kb. 120 millió forintot) gyűjtött össze, annak reményében, hogy Amerikában megkaphatják a magánkezelést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csakhogy jött a koronavírus-járvány és minden egy csapásra megváltozott. Haza kellett utazniuk, majd többet nem repülhettek Amerikába. Édesapja, Paul Slapa megtörten mesélte a The Sun oldalának, hogy kislánya múlt hét pénteken meghalt. Eva egy ritka és magas kockázatú agydaganatban szenvedett.

„Az elmúlt hetekben Eva elvesztette a beszéd képességét, majd inni és enni sem volt hajlandó. Többet szenvedett, mint amennyit bármelyik gyermeknek valaha is kellene” – mesélt tragédiájukról az édesapja.

 

„Szívszorító volt nézni, ahogy minden nap az életéért harcol. Eva sokak számára inspirációt jelentett, számomra is. Nem tudom elképzelni, hogyan fogok nélküle élni” – tette hozzá a gyászoló férfi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?