KÜLFÖLD

Szívszorító: heroin túladagolásban vesztette életét a kisgyermek, miután rossz gyógyszert kapott

Gyógyszerrel akarta enyhíteni az édesanya kisfia fájdalmát, mielőtt bekövetkezett volna a szörnyű tragédia.
  • Szerző: Ripost

A Floridában élő kétéves kisfiú, Devin Blount influenzás lett és ezért édesanyja gyógyszerrel akarta csillapítani a fájdalmát. Azonban véletlenül fájdalomcsillapító helyett heroint adott be gyermekének. A kisfiú szinte azonnal életét vesztette a kábítószer túladagolásban.

Miután Devin nem ébredt fel, édesanyja, Rosemary Freeney riasztotta a 911-et. A szakembereknek a nő elárulta, hogy fia előző nap végig álmatag volt és köhögött, ezért meghűlésre és influenzára gyanakodtak. Továbbá azt is felhozta, hogy a kisfiú két testvére is influenzás volt az utóbbi időben, ezért is gyanakodtak a betegségre. Ezenfelül Devinnek fülfertőzése is volt.

Elmondása szerint egy Sambucol Black Elderberry nevű gyógyszert adott be neki, amit a gyermekorvosuk írt fel köhögésre és orrfolyásra. Igazából azonban heroint kapott a kisfiú, amitől életét vesztette.

A rendőrség nyomozást indított a kisgyermek halálának ügyében, a házkutatás során pedig kemény sziklaszerű anyagot és a kis műanyag zacskót is találtak, amiben a heroin lehetett. Később az orvosszakértő vizsgálata során bebizonyosodott, hogy valóban kábítószer volt a zacskóban.

Freeney és a gyermek apja, Trerideon Blount tagadták, hogy tudtak volna a házban található 42 gramm heroinról.

Először csak Freeneyt vádolták meg a hatóságok a kisfiú halálával kapcsolatban, az apuka csak később keveredett gyanúba. Freeney az Escambia megyei börtönbe került és 150 ezer dollár óvadék fejében engednék csak szabadlábra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?