KÜLFÖLD

Szívszorító cukiság: vakvezető kutyát kapott a vak golden retriever!

„Mára elválaszthatatlanok lettek egymástól, szinte mindent együtt csinálnak” – fogalmazott a kutyusok gazdája.

Vakvezető kutyát kapott Oko személyében Tao, a 11 éves golden retriever, aki múlt évben veszítette el a látását egy gyógyíthatatlan zöldhályog (glaucoma) következtében – írja a Daily Mail internetes kiadása.

Az angliai Somerset megyében élő kutyusok gazdája elmondta: Tao sokkal boldogabb, amióta társat kapott maga mellé. Az öreg és teljesen vak kutya feltétel nélkül megbízik, és mindenhova követi a mindösszesen 8 hetes társát.

Tao tavaly év végén veszítette el a látását. A gazdája elmondása szerint a tragédia kevesebb, mint 24 óra alatt következett be. „Reggel még jól volt, este viszont már a fejét rázta, a szemét pedig alig bírta kinyitni. Azonnal elvittem állatorvoshoz, de már nem tudtak segíteni rajta. Műtéti úton kellett eltávolítani a szemeit. Minden annyira gyorsan történt, hogy fel se fogtam igazán a dolgot. Napokig zokogtam...” – fogalmazott.

Szeme világának elvesztése után Taonak új parancsokat és jelszavakat tanítottak, hogy könnyebben tájékozódjon. A kutya hamar alkalmazkodott az új helyzethez, de ismeretlen környezetben még így is nagyon nehezen boldogult egyedül. A gazdi ezért döntött úgy, hogy Tao társat kap, méghozzá egy kölyökkutya, a nyolchetes Oko személyében.

„Okot arra próbáljuk kiképezni, hogy minden helyzetben segítse Taot. Nagyon örülünk, hogy csaknem azonnal egymásra találtak. Mára elválaszthatatlanok lettek egymástól, szinte mindent együtt csinálnak” – fogalmazott a gazdi.

A kutyusoknak egyébként hivatalos Instagram-oldala is van, amit több mint 18 ezren követnek. A rajongók nagy örömére a gazdi napi rendszerességgel oszt meg cukibbnál cukibb fotókat és videókat a golden retriverek kalandjairól. (Az oldal követése erősen ajánlott!)

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?