KÜLFÖLD

Szívszorító: csak a hasa fájt a tinilánynak, de néhány hónap múlva meghalt

Alig töltötte be a 18. évét a brit Charlotte Simpson, amikor már tudta: csak hetei vannak hátra. Egy olyan gyilkos kórral diagnosztizálták néhány hónappal korábban, ami ritka ilyen fiataloknál: béldaganattal.
  • Szerző: Ripost

Hasfájással kereste fel orvosát 2019 őszén a brit Charlotte Simpson, aki ekkor még nem gyanakodott semmi rosszra – írja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fiatal lány egészen eddig élte a boldog tinédzserek életét: édesanyjával, édesapjával és 15 éves öccsével is remek volt a viszonya, sőt, szerelmes is volt az egyik diáktársába.

Amikor a szörnyű kórt diagnosztizálták nála éppen az egyetemi tanulmányait szerette volna elkezdeni.

„Rengeteget fogyott, sokat szenvedett. December közepén már vért talált a székletében, egészen idáig nem gondoltuk, hogy ekkora a baj” – nyilatkozta a lapnak a lány édesanyja, Sarah, aki most azért kampányol, hogy felhívja a figyelmet erre a szörnyű betegségre.

Fotó: Facbook/ Sarah Simpson

A béldaganat átterjedt Charlotte gyomrára, majd a nyirokrendszert is megtámadta, a lány egyre gyengébb lett, sokszor kellett kórházba mennie. Amíg ki nem derült a diagnózis, végig bizakodott, de mikor megtudta, hogy negyedik stádiumos rákos, összeomlott.

2020. februárban elkezdték nála a kemoterápiát, de sajnos az már nem sokat használt. Végül május 22-én otthonában, családja körében elhunyt.

Ez a típusú betegség egyébként igen ritka ilyen fiatal korban, Nagy- Britanniában mindössze három esetről tudnak, az egyikük Charlotte volt.

“Doctors said there was a very high chance Charlotte had cancer, to which she replied, ‘Don’t be silly, I’m only 17.’”

Közzétette: Daily Mirror2020. szeptember 26., szombat

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?