KÜLFÖLD

Szemeteszsákot akart a futónő fejére húzni a fetisiszta támadó

Napra pontosan két hete támadtak meg az ausztriai Linzben egy futónőt. Az áldozat arról számolt be, hogy az elkövető egy zsákot próbált a fejére húzni. A rendőrség közölte, hogy a gyanúsított egy szíriai migráns, aki elképesztő magyarázattal állt elő.
  • Szerző: WM

Nemi erőszak és rablás kísérlete miatt ül egy 22 éves szíriai migráns előzetes letartóztatásban. A gyanú szerint a férfi november 12-én megtámadott egy linzi futónőt, akit úgy akart ártalmatlanítani, hogy a fejére egy zsákot próbált húzni. Az áldozatnak sikerült ezt megakadályoznia, sőt a heves védekezésnek köszönhetően még el is ijesztette a támadót. A tettes menekülés közben még a szemeteszsákot is hátrahagyta, amin rajta volt az ujjlenyomata.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.
Fotó: 123RF

A rendőrség pár nappal az eset után közölte, hogy elfogták a feltételezett tettest, aki beismerő vallomást is tett, de szerinte nemi erőszak kísérletéről szó sem volt. A muszlim migráns ezzel szemben azt állítja, hogy a futónő cipőjét próbálta csak elvenni, mivel szexuális vonzalmat érez a női futócipők iránt. A nyomozók először egyáltalán nem akartak hinni a bevándorlónak, de a férfi állítását megerősítendő bevallott egy korábbi eset is – írja a Kronen Zeitung.

Ezek szerint tavaly októberben a Linzhez közeli Pregartenben már megtámadott egy másik futónőt is, aki sérülések nélkül megúszta, csupán a cipőjét lopták el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?