Létrehozva: 2020.10.24.

Svájcban az elítélt bűnözők majdnem 60 százaléka bevándorló!

A közel-keleti, az afrikai és a karibi régiókból származó migránsok követik el a legtöbb bűncselekményt az alpesi országban.

Szerző Gaál József

A Svájci Szövetségi Statisztikai Hivatal (OFS) által nemrég közzétett adatok szerint az elítélt felnőttkorú bűnözők 57,8 százaléka bevándorló volt 2019-ben Svájcban.

Példának okáért: a kábítószerekkel kapcsolatos jogszabályok megsértése miatt elítélt bűnözők 57,9 százaléka, a közlekedési törvények megsértése miatt őrizetbe vett személyeknek pedig az 52 százalék volt svájci tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi születésű személy – írja a Swissinfo angol nyelvű svájci hírportál.

A hivatalos statisztikák alapján az afrikai bevándorlók követik el arányaiban a legtöbb bűncselekményt. A tartózkodási engedéllyel rendelkező délnyugat-afrikai származású személyek körében például 31 elítélt jut 1000 főre, tehát a bűnözési hajlandóság ennél a csoportnál 31 ezrelék. Őket követik a nyugat-afrikai bevándorlók 21,2 ezrelékkel, a jamaicaiak 20,5 ezrelékkel, a haiti bevándorlók 19 ezrelékkel, valamint az észak-afrikaiak 18,3 ezrelékkel.

A bűnelkövetésre legkevésbé fogékony bevándorlók Európából és Észak-Amerikából érkeztek Svájcba. A briteknél és a kanadaiaknál 1,2 ezrelék, az amerikaiaknál 1,4 ezrelék, a svéd és német bevándorlók körében pedig 1,6 ezrelék mindösszesen a bűnözési hajlandóság. Ez pedig azt jelenti, hogy Svájcban nem a svájciak tanúsítják a legjogkövetőbb magatartást, ugyanis az őshonos népesség körében 1000 főre 2,2 elítélt jut.

A svájci lakosság 25 százaléka (körülbelül 2,5 millió fő) egyébként bevándorló. Az alpesi országban élő külföldiek többsége Uniós országból, például Németországból, Franciaországból és Olaszországból érkezett. Ez azt jelenti, hogy a közel-keleti, az afrikai és a karibi régiókból származó személyek csak kis hányadát teszik ki az országban tartózkodó külföldieknek, arányaiban mégis ezekből a csoportokból kerül ki a legtöbb bűnöző.

A bevándorlásellenes Svájci Néppárt (SVP) legutóbbi közleményében arról ír, hogy új típusú koronavírus-járvány azért terjedhetett szét az alpesi ország teljes területén, mivel az illegális bevándorlók rendszeresen megszegték a szigorú kijárási korlátozásokat, illetve egészségbiztosítás hiányában egyikőjüket sem tesztelték a vírusra.
A Svájci Néppárt szerint a pandémia leginkább a baloldali vezetésű nagyvárosokat sújtotta, mivel a szocialista, vagy épp a liberális polgármesterek több ezer illegális bevándorlót fogadtak be az elmúlt években. Gyakran a szövetségi törvényekkel is szembementek, hogy a bevándorlókat ilyen-olyan módszerekkel le tudják telepíteni maguknál. Ezért lehet például Genf a legfertőzöttebb kanton, ahol minden századik embert érint a Covid-19 fertőzés. „Az illegális migránsok a pandémia hajtóereje Svájcban, és ez pusztító hatással van az egész országra. A sok koronavírusos eset miatt állami közbeavatkozásra volt szükség, az élet pedig teljesen leállt. Az ebből adódó szörnyű költségeket pedig most az adófizetők pénzéből kell megtéríteni” – írják a közleményben. A Svájci Néppárt a genfi ​​egyetemi kórház felmérésére hivatkozva azt állítja, hogy az illegális bevándorlók fertőzési aránya sokkal magasabb, mint a svájci őslakos népességé, mivel sok illegális bevándorló és menedékkérő nem tartja be a szigorú karanténintézkedéseket, illetve senkit sem teszteltek közülük a vírusra. A közleményük végén az SVP felszólította a szövetségi kormányt, hogy hagyjon fel a megengedő politikájával az illegális migrációval kapcsolatban, és kötelezzen minden svájci kantont és várost arra, hogy tartsák be a bevándorlásra vonatkozó törvényeket, ha pedig nem tesznek így, legalább legyenek elszámoltathatóak.

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

A világ legjobb focistájának totális csődje és egy nagyképű 11-es végezte ki a Manchester Cityt

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

mandiner.hu

Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak a magyar-ukrán határon

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

travelo.hu

Tengerimádók figyelmébe: Íme, Európa 25 legjobb tengerparti strandja

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Pánikban tört ki apa és fia, mikor rájöttek, mire bukkantak kutyasétáltatás közben

KÜLFÖLD

Zokogott a bíróságon a két általános iskolás, akik meggyilkolták egy harmadik társukat

KÜLFÖLD

Nem bírtak magukkal: nyilvánosan elégítette ki szerelmét a nő

KÜLFÖLD

Kegyetlen döntést kellett meghoznia a kismamának: a saját élete vagy születendő gyermeke a fontosabb?