KÜLFÖLD

Rettegésben tartják a migránsok a lányokat a magyarok lakta faluban

A migránsok egyre durvább dolgokra vetemedben a faluban, már a felnőtteket is molesztálják...
  • Szerző: Ripost

Fiatal lányokat, sőt felnőtt nőket is molesztálnak a fiatalkorú bevándorlók a szerbiai Martonoson a helyiek elmondása szerint. A főként magyar falu lakói szerint a koszovói migránsok azért telepedtek le náluk, mert abban bíznak, hogy innen könnyebben juthatnak el az Európai Unióba - hangzott el az M1 Híradójában.

A magyar határhoz közeli falu, Martonos lakói szerint a településen egyre rosszabb a közbiztonság.

Az Európai Unióból Szerbiába visszatoloncolt, főleg Koszovóról származó családok a magyar határhoz közeli falvakban telepednek le, mert reménykednek abban, hogy újra kijuthatnak. A Tisza melletti, főként magyarlakta Martonoson legalább 170-en vannak ilyenek. A martonosi helyi közösség tanácsának elnöke, Horváth Gergely szerint a gondok tíz évvel ezelőtt, az első betelepülők érkezésével kezdődtek, azóta pedig csak romlik a helyzet.

A hatóságok csak akkor léphetnek, ha az atrocitásokat bejelentik. Ha megkapják a bejelentést, akkor kötelesek intézkedni – mondta el Lackó Róbert, Magyarkanizsa Önkormányzatának migránsügyi megbízottja, aki hozzátette, hogy a belügyi szervek az összes bejelentés esetében 99 százalékban kint voltak és megpróbálták kezelni az ügyet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?