KÜLFÖLD

„Ott akart lenni az öccse mellett az utolsó percekben” – pár nap eltéréssel halt meg a testvérpár koronavírusban

Túlélték a holokausztot, de a koronavírus végzett a testvérpárral.
  • Szerző: Ripost

Borzalmakat kellett átélnie Joe Feingoldnak és testvérének, Alexnek hosszú életük során. A két férfi Lengyelországban született és nevelkedett. A nácik uralomra törésekor azonban szétszakadt a család: az anyát, fiatalabb öccsüket és Alexet elhurcolták Auschwitzba, míg Joe és az apa a szibériai táborba került. Végül túlélték a haláltábort, és a csodával határos módon az Egyesült Államokban ismét egymásra találtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Együtt költöztek New Yorkba, mindketten építészek lettek és még a feleségeiket is egy évben veszítették el. Mindent együtt csináltak. Egészen a végzetes napig.

A 95 éves Alex ugyanis kórházba került tüdőgyulladással. Az orvosok arra gyanakodtak, hogy ő is a Covid-19 vírussal fertőződött meg. Hamar romlott az állapota, az orvosok nem sok időt jósoltak neki.

„Felhívott Joe, hogy mindenáron be akar menni a kórházba. Ott akart lenni az öccsével az utolsó pillanatokban. Majd megszakadt a szívem, hogy nemet kellett mondanom. A járvány miatt ugyanis senkit nem engedtek be” – mesélte Alex mostohalánya.

Nem sokkal később a 97 éves Joe is megbetegedett. Ugyanabba a kórházba került, ahol a testvére meghalt. Mint kiderült, ő is koronavírussal fertőződött meg. A szeretteitől videóüzenetben búcsúzott. Mint mondta, álmában már látta a testvéreit és az édesanyját, innen tudta, hogy nincs sok ideje hátra. Órákkal később valóban elhunyt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?