KÜLFÖLD

Ötszáz munkatársát fertőzte meg koronavírussal egy férfi

Az eset egy ghánai halfeldolgozóban történt, az országban már 4700-an betegek.
  • Szerző: Ripost

A ghánai egészségügyi hatóságok jelentették, hogy egy koronavírusos dolgozó 533 munkatársát fertőzte meg Tema város egy halfeldolgozó üzemében – írja az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Mind az 533 személy egyvalakitől kapta el a fertőzést” – jelentette Akufo-Addo államfő, anélkül, hogy kitért volna arra, hogyan terjedt el a koronavírus a gyárban, és hogy voltak-e a létesítményben elővigyázatossági intézkedések.

Fotó: Shutterstock

A halfeldolgozóban azonosított fertőzöttekkel 4700-ra nőtt az országban március közepe óta talált megbetegedések száma, ezzel a térségben Ghánában találták a legtöbb koronavírusos esetet.

Az elnök arról is beszélt, hogy eddig 22 ember halt meg koronavírussal összefüggő okok miatt, 494-en ugyanakkor már felgyógyultak a betegségből. Akufo-Addo állítása szerint a járvány kitörése óta elvégzett, több mint 160 ezer vírusteszttel Ghána Afrika összes többi országát megelőzi az egymillió lakosra vetített tesztek arányában.

Az elnök bejelentette a nyilvános gyülekezések tilalmának május végéig történő meghosszabbítását, és hogy továbbra is zárva maradnak az iskolák és az egyetemek. A gazdaság leállása keltette aggodalmak miatt Akufo-Addo ugyanakkor könnyített a Ghána két legnagyobb városában, Accrában és Kumasiban április 19-én elrendelt kijárási korlátozásokon.

És ezeket olvastad már?