KÜLFÖLD

Összetört a család: hetei vannak hátra a 12 éves kisfiúnak

Koronavírustesztre vitték el a gyereket, de kiderült, hogy rákos.
  • Szerző: Ripost

Cody Lockey-t magas lázzal és hidegrázással vitte anyukája kórházba. A szülők koronavírusra gyanakodtak, de egy sokkal szörnyűbb diagnózist kaptak. A 12 éves kisfiú akut limfoblasztos leukémiában szenved.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha szülei nem viszik az első jelekkel azonnal kórházba, és ha nem kapott volna azonnal sürgősségi kezelést, Cody heteken belül meghalt volna. Azonban az orvosok így sem sok reményt adtak a számukra. A kisfiút július 27-én vitték be szülei, amikor Lisa Marie észrevette a tüneteit – írja a Mirror.

„Azt hitte, hogy Covid-19, és teljesen megdöbbent, amikor a teszt negatív lett, viszont kiderült, hogy Cody rákos. A csontvelője akkor már tele volt rákos sejtekkel. Máshová azonban még a szervezetében nem terjedt el a kór. Akut leukémiája van” – nyilatkozta a család egy barátja.

A kezelés során a bátor kisfiú a koronavírus-tesztelés során fájdalomra panaszkodott a csípőjében és az ágyékában. Később kiderült, hogy nem kapta el a koronavírus, de sokkal veszélyesebb betegséggel kell megküzdenie. A leukémia a csontvelejét támadta meg. Jelenleg egy háromhetes kemoterápiát javasoltak az orvosok. Egy vérátömlesztésen már át is esett a kezelés miatt.

„Cody csak 12 éves. Kórházban lesz addig, amíg a kemoterápia nem kezd el működni nála. Addig nem engednek be hozzá senkit, ha pedig majd hazajöhet, nem mehet 5 hétig sehova a súlyos fertőzésveszély miatt. Már pénteken elkezdték a kezelését, mert azt mondták, csak hetei vannak hátra, hogy éljen. Nagyon félünk, de ő erős” – tette hozzá a családtag.

„Az anyját és az apját teljesen lesújtották a történtek. Codynak két testvére is van: Cee-Jay (10), aki még fel sem fogja, mi zajlik és Mia (13), aki szintén teljesen összetört” – árulta el a rokonuk. A családban egyébként mindenki felajánlotta, hogy vállalja a csontverő-adományozást, ha szükséges Cody számára, és megfelelő donornak számítanak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?