KÜLFÖLD

Két tanóra között holtan esett össze a kisfiú, éppen a 18. születésnapja után

Szándékosan mérget ivott két tanóra között a fiatal fiú. Felfoghatatlan miért szánta rá magát a végzetes döntésre.
  • Szerző: Ripost

Egy olaszországi tinédzser öngyilkos lett, miután mérget nyelt, amiért beteg trollok öngyilkosságra biztatták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 18 éves Matteo Cecconi, a Veneto tartománybeli Bassano del Grappából, két tanóra között vegyszert ivott, ami a halálát okozta. Holttestét pár órával később találták meg a hálószobájában. A tragédia április 26-án, amikor még digitális oktatás volt.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az elhunyt tinédzsert egy öngyilkosságot népszerűsítő weboldalon trollok bátorították arra, hogy egy távoktatási óra alatt vessen véget életének. Matteo apja, Alessandro elmondta, hogy fia két héttel öngyilkossága előtt csatlakozott a 17 ezer tagot számláló oldalhoz – számolt be róla a The Sun.

Azon a reggelen, amikor úgy döntött, hogy beveszi a mérget, egy tucat másik fiúval csevegett, akik támogatták őt a döntésében. A rendőrség átvizsgálta a weboldalt, ahová a fiatal is csatlakozott és tíz személyt találtak, akikkel Matteo kapcsolatba lépett.

Úgy vélik, olyasmikkel bátorították a fiatal, hogy véget vessen az életének, mint „menj, és békére lelsz” és „ne félj, meglátod, hogy minden rendben lesz”.

A fiú szülei szerint Matteo már egy ideje fontolgatta az öngyilkosságot, és utána is nézett az interneten. Alessandro így nem a trollokat hibáztatja fia haláláért, de azt mondja, nagy szerepük volt benne.

„Kicsit olyan ez, mint amikor valaki le akar ugrani egy hídról: általában azok, akik észreveszik, megpróbálják lebeszélni, megvédeni. Ebben az esetben ők adták neki a végső lökést” – mondta a gyászoló édesapa.

Matteo alig néhány héttel azután halt meg, hogy betöltötte a 18. életévét. Fényes jövő állt előtte, jó diák volt, aki a negyedik évfolyamot végezte a Bassanóban található Fermi ipari műszaki intézetben.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?