KÜLFÖLD

Most derült ki: a súlyos betegek kevesebb mint 3 százaléka volt oltva

A legújabb izraeli kutatásból kiderült, hogy az oltás megvéd a súlyos szövődményektől. Az oltottak többségénél nem jelentkeztek súlyos szövődmények.
  • Szerző: Ripost

Az oltás megvéd a súlyos szövődményektől, a legfrissebb adatok az oltási kampány sikerét igazolják. Izraelben az oltási kampány kezdete óta a súlyos vagy kritikus állapotban kórházba került 6095 koronavírusos beteg közül csak 175 olyan személy volt, aki már megkapta mind a két oltást – derült ki a helyi Egészségügyi Minisztérium vasárnap közzétett adataiból, a koronavírus elleni oltások sikerét igazoló legfrissebb statisztikákból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az oltás megvéd

A vakcina hatékonyságát bizonyítja, hogy a súlyos betegek kevesebb mint három százaléka (2,78 százaléka) kapott két oltást a beoltottság terén világelső országban.

Ugyanakkor 4589 beteg, vagyis a súlyos és kritikus állapotban lévő betegek 75 százaléka egy oltást sem kapott – írja a The Times of Israel.

Csaknem 5 millió izraeli ( 4 929 084) kapta meg az első oltási adagot, és 3 716 439 mindkettőt.

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium adatai szerint újabban a súlyos esetek 25 százaléka 50 évesnél fiatalabb. A fiatalok körében egyre gyakoribbak a súlyos fertőzések, mivel az utóbbi hónapokban új változatok terjedtek el.

A pozitív tesztek aránya továbbra is csökken, most 4,3 százalék, míg januárban még meghaladta a 10 százalékot.

Az oltás megvéd, az átoltottság növekedésének hatására pedig Izraelben megkezdődött a nyitás utolsó, harmadik szakasza, újraindult a vendéglátó- és szórakoztatóipar, valamint az iskolai oktatás is. A járványügyi előírásokat továbbra is be kell tartani, de az élet kezd visszatérni a normális kerékvágásba.

A nyitást könnyűzenei koncertekkel ünnepelték meg a tel-avivi Bloomfield stadionban. A résztvevők maszkban, egymástól távol ültek, mindegyikük kapott már oltást vagy felgyógyult a Covid-19 betegségből. A jegyek negyed órával a koncertek meghirdetése után elfogytak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?