KÜLFÖLD

Nem akart tovább élni: hosszú szenvedés után elhunyt a kórházban a családapa

A férfi úgy döntött, nem vállalja a további kezeléseket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Jason Kelk 14 és fél hónapot töltött a leeds-i kórházban, amikor megmondta a feleségének és az orvosainak: túl nehéz lett számára már az élet és nem akar több kezelést.

Ő volt az Egyesült Királyság leghosszabb ideje Covid-19 fertőzöttje. A 49 éves Kelkot tavaly március 31-én vitték be a leeds-i St James kórházba, és ott maradt egészen péntekig, amikor családja körében elhunyt.

„Békés volt, amikor elment. Azt akarta, hogy megmaradjon a méltósága. Sok ember nem is gondol bele, ehhez mekkora erő kellett. Bátorság kellett ahhoz, hogy kimondja, nem akar tovább így élni” – emlékezett vissza Sue, Jason felesége.

Jasonnek több alapbetegsége is volt, a koronavírus miatt pedig rohamosan romlott az állapota. A vírus tönkretette a tüdejét, a veséjét, végül a gyomrát is, már intravénásan kellett etetni. Amikor több fertőzést is kapott, kérte a feleségét és az orvosát, hagyják meghalni.

„Azt akarta, hogy mindennek vége legyen. Bár a gyógyszerek működtek, a lelke eltűnt. Már nem az a Jason volt, akit mindenki szeretett. Ezért akart elmenni”.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?