KÜLFÖLD

Megteltek a kórházak, mentőautókban kezelik a Covid-betegeket Londonban

A koronavírus-járvány miatt a londoni egészségügyi ellátórendszer is elérte a határait. A kórházak annyira túlterheltek, hogy egyes helyeken a folyósokon vagy a mentőautókban kell órákig várakozniuk a betegeknek.
címkék:
  • Szerző: WM

57 ezernél is több koronavírusos beteget regisztráltak Nagy-Britanniában szombaton. A hivatalos adatok szerint még soha nem volt ilyen sok új fertőzött a szigetországban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szakemberek szerint nem véletlen, hogy hirtelen megugrott a betegek száma, mivel az elsőként Nagy-Britanniában észlelt új koronavírus mutáció sokkal fertőzőbb az eddig ismert változatnál.

A magas fertőzésszám pedig azt eredményezte, hogy több londoni kórházban is ki lehetne akasztani a megtelt táblát. A helyi sajtó arról számolt be, hogy egyes klinikákon már csak a folyósokon tudják ideiglenesen elhelyezni a pácienseket, sokaknak ott kell várakozniuk, amíg nem szabadul fel egy ágy a kórteremben. Az AFP hírügynökség által közölt képeken pedig az látszik, hogy mentőautók sorakoznak a londoni Royal Hospital előtt.

A The Royal London Hospital nevű kórház előtt egymást érik a mentőautók. Némelyikben betegeket látnak el.

Egyre gyakrabban fordul elő ugyanis, hogy a túlzsúfoltság miatt egyes betegeket az autókban kénytelenek ellátni az orvosok, és csak több órányi várakozás után tudnak nekik helyet biztosítani a kórház épületén belül. Az egészségügyi minisztérium mindent elkövet annak érdekében, hogy elkerüljék a még nagyobb tragédiát.

A hivatalos jelentések szerint eddig már egymillió embert oltottak be koronavírus ellen, és a következő napokban, hetekben még magasabb fokozatra kapcsolnak annak érdekében, hogy mihamarabb elérjék a nyájimmunitást.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?