KÜLFÖLD

Megszólalt az önkéntes: ezt érezte, miután megkapta a koronavírus-vakcinát

A 24 éves férfi önként jelentkezett a vakcina tesztelésére.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Most, hogy lassan egyszerre több koronavírus elleni védőoltás is engedélyt kap a forgalmazásra, rengeteg kérdés merül fel az emberekben az esetleges vakcinákkal kapcsolatban.

Fájni fog? Olyan lesz, mint az influenza elleni oltás? Lesznek a mellékhatások? Ha igen, mennyire lesznek komolyak?

Ezeket próbálta tisztába tenni az Egyesült Államokban élő Yasir Batalva, aki ősszel vett részt a Moderna 94,1 százalékos hatékonyságú vakcinájának tesztelésében. A 24 éves férfi július elején önként jelentkezett a tesztre, elmondása szerint azért, mert szeretett volna valami hasznosat tenni a járványhelyzetben – írta a Bors.

Képünk illusztráció

„Maga az oltás olyan, mint az influenza elleni. Csak egy aprócska szúrás a karodban. Amikor hazamentem a kórházból, egy kicsit rosszabb lett a helyzet, fájt a szúrás helye az izmomban, de abszolút vállalható volt. Ez volt az egyetlen melléhatás az első adag után” – mesélte Batalva.

A fiatal férfinek a második kör vakcina után már sokkal erősebb tünetei voltak.

„A kórházban még jól voltam, de az este kemény volt. Enyhe lázam lett, fáradtnak éreztem magam, rázott a hideg. Arra az estére kivontam magam a forgalomból. De másnap reggelre sokkal jobban lettem” – folytatta a férfi, akinek szervezete az orvosai szerint teljesen úgy reagált az oltóanyagra, ahogyan kellett, hiszen elkezdett dolgozni az immunrendszere.

címkék:
És ezeket olvastad már?