KÜLFÖLD

„Küzdelem, remény, fájdalom„ – meghalt a terhes magyar anyuka, 3 gyermeke maradt félárván

A gyászoló családnak most gyűjtést indítottak, hogy az anyagiakra legalább ne legyen gondjuk.
  • Szerző: Ripost

A marosvásárhelyi származású, nagytarcsai P. Erika harmadik kisbabáját várta, amikor a család megfertőződött koronavírussal. A 35 éves kétgyermekes anyuka kapta el először, majd az édesapa, Gábor. Mindketten kórházba kerültek súlyosbodó állapotuk miatt, a 31 hetes kislányt császármetszéssel segítették világra, édesanyja lélegeztetőgépre került.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: Pixabay

Az anya nem élte túl

Az apa egy hét után hazamehetett gyermekeihez, az ötéves Nimródhoz és közel négyéves Johannához, míg újszülött kislányát gyermekkórházban ápolták. Az anyuka eközben küzdött az életéért.

„Kritikus, enyhe javulás, stagnáló, válságos, életmentő, műtét, átszállítás, műtüdő, stabil, várakozás... Küzdelem, remény, fájdalom. Egy hónap telt el így” - írja a család egy ismerőse közösségi oldalán. „Erika már nem ölelheti gyermekeit. Az ő lelke örökre megnyugodott. Sugárzó lénye pótolhatatlan űrt hagy maga után.„

Adományt gyűjtenek a családnak

A posztoló ismerős azért tette nyilvánossá a család szomorú történetét, mert adománygyűjtést szerveznek az édesapának, akinek ugyan a lelki fájdalmát nem enyhíthetik, de az anyagi terhein segíthetnek. A három gyermeke, illetve a temetés szervezése és költségei mellett szüksége is lesz rá.

Aki szeretné őket támogatni, ide kattintva elérhető az apa elérhetősége a poszt alján.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?