KÜLFÖLD

Megdöbbentő részletek: az anyját hívta a kegyetlen mészárlás előtt a nizzai terrorista

A 21 éves tunéziai férfi három emberrel végzett. Rémtettei előtt még a családját hívta fel.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, három embert ölt meg egy késes támadó csütörtök reggel a nizzai Notre-Dame-bazilikában. A férfi reggel kilenc óra tájban egy késsel felfegyverezve hatolt be a dél-franciaországi város központjában álló bazilikába, ahol hárman tartózkodtak. A támadó elvágta a sekrestyés torkát, lefejezett egy idős nőt, és súlyosan megsebesített egy másik nőt, aki a bazilikához közeli egyik bárba menekült be, és ott halt bele sebesülésébe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Most újabb részletek derültek ki a támadóról, a 21 éves tunéziai Brahim Ausszauiról. Egy menekülteket és bevándorlókat szállító hajóval érkezett szeptember 20-án Lampedusára, majd a pugliai Bari egyik táborába helyezték át október 9-én. Innen utazott el Franciaországba. Tehát még nem volt az országban egy hónapja sem, amikor már gyilkolt.

A férfi a mészárlás előtt a Guardian információi szerint az édesanyjával és a családjával beszélt. De egy szóval sem említette nekik, milyen borzalmakra készül.

A támadó anyja és egyik testvére – Fotó: AFP

Ausszaui hamar abbahagyta az iskolát, és az ottani hatóságok figyelték, mert drogozott és erőszakos volt. Emiatt még az anyjával is folyton veszekedett, aki nem tűrte fia viselkedését. Erre csak annyit válaszolt a fiú, hogy „Ha Isten úgy akarja, ismét a helyes útra terel engem”.

Állítólag meg is változott, egyre inkább a vallás kezdte érdekelni. Kerülni kezdte a barátait is. Majd egyszer csak meglépett Tunéziából, még a családját is már csak Olaszországból hívta fel.

12 órával a támadás előtt beszélt egy nővérével is, akinek említette, hogy a Notre-Dame templom környékén keres magának egy helyet, ahol megalhat, de testvére elmondása szerint nem tett semmilyen utalást arra, hogy valamire készülne.

A támadás után ártalmatlanított Ausszainál a kés mellett két telefont, és a Korán egy példányát találták meg a rendőrök.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?