KÜLFÖLD

Magyar gyermekre támadt a medve az erdélyi Gelencén, ez lett a vége

A gyerek megsérült, kórházba szállították. Az utóbbi időben sok volt a támadás, sürgős lépésre van szükség medveügyben.
  • Szerző: Ripost

Emberre támadt egy medve a székelyföldi Gelenc községben, a medvetámadás áldozata egy gyermek– írja a Székelyhon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lap értesülései szerint a kiskorú oldalán ejtett sebet karmaival a falu utcáin rohangáló vad. Először a helyi rendelőbe, majd a kézdivásárhelyi kórházba szállították a gyermeket.

medvetámadás

Képünk csak illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Fejér Imre alpolgármester elmondta: kedden reggel 9 óra tájékán Gelence főutcáján a központban észleltek egy nagyobb medvét. A helyiek hangoskodással próbálták elkergetni, ezért bemenekült egy zsákutcába. Ott találkozott a gyerekkel, akit megsebesített – írja a Transindex.

Kiderült: Gelencén az elmúlt időszakban többször járt medve a gazdaságokban, tehenet és juhokat ölt meg. Az alpolgármester szerint a lakosság nem minden esetben jelzi a medvekárokat mert lassú és nehézkes a vadkárok kifizetése. Megjegyezte: a Fő utcán még nem találkoztak korábban vaddal, eddig még nem merészkedett be.

Az utóbbi időben nagyon sok volt a medvetámadás Székelyföldön. Háromszéken is az elmúlt hetekben ez már harmadik eset. Békés tüntetést is szerveztek a nagyvadak miatt. A bukaresti környezetvédelmi minisztérium, a szenátus, a képviselőház, a kormányhivatal és az államelnöki hivatal elé vonultak a gazdák, a kárvallottak, mindazok, akik érzékelik, hogy a medvék túlszaporodása miatt „tarthatatlan a helyzet”.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?