KÜLFÖLD

Lerántották a leplet a Loch Ness-i szörny rejtélyéről, íme az igazság

Egy elismert tudós állítása szerint a lény valójában egy ősi tengeri teknős.
  • Szerző: Ripost

A Loch Ness Skócia második legnagyobb tava. Sokan vélték már felfedezni benne a Loch Ness-i szörnyként emlegetett különös jelenséget vagy teremtményt, amiről mindeddig leginkább csak találgatások voltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Wikipédia

Henry Bauer, a Virginia Polytechnikai Intézet és az Állami Egyetem professzora úgy véli, hogy Nessie valóban él, és a tóban rekedt az utolsó jégkorszak végén. A tudós felfedte a titkot, ami a nagy rejtélyt övezte: állítása szerint kiderítette, hogy a rejtélyes lény valójában a tengeri teknősök ősi faja.

Mindez azt jelenti, hogy elmélete szerint a szörny egy olyan felfedezetlen tengeri teknős lehet, amely csapdába esett a tóban, amikor a vizek visszahúzódtak az utolsó jégkorszak végén. A professzor úgy véli, az óceánok egyes részein is maradhatott belőle néhány példány – írja a Daily Star.

Állítását azzal támasztja alá, hogy a Loch Ness-i szörnyekről leírt tulajdonságok nagyon hasonlítanak egyes kihalt teknősök tulajdonságaira, mint például, hogy képesek a levegőt belélegezni, ennek ellenére viszont nagyon hosszú időszakokat képesek mély vízben tölteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?