KÜLFÖLD

Lelkisegélynek vallott a sorozatgyilkos, brutális kegyetlenséggel ölt

A férfi negyven évvel ezelőtt ölt és erőszakolt meg több embert is, de a rendőrség eddig nem tudta azonosítani.
  • Szerző: Ripost

James DeAngelo évekig rettegésben tartotta Kaliforniát. A rendőröknek gyanúsítottjuk sem volt, de nemrégiben segített egy szemetesben talált DNS-minta, miután egy könyv miatt újra elővették az ügyet - írja a News Review.

A sorozatgyilkost csaknem négy évtizede keresték. Áprilisi elfogásakor a 72 éves volt rendőr, James DeAngelo nőket erőszakolt és ölt meg Kalifornia államban.

A Golden State-i gyilkos tizenkét emberölést, negyvennyolc nemi erőszakot, valamint százhúsz betörést követett el 1976 és 1986 között. Jane, az első áldozat há­rom­éves fiával aludt, amikor a férfi megkötözte őket, majd megerőszakolta a nőt. DeAngelo egy évvel később már párokra is rátámadt. Volt, hogy telefonon kívánt kellemes ünnepeket egy nőnek, akit korábban megerőszakolt.

A rendőrséggel is a bolondját járatta, amikor „sosem kaptok el!” felkiáltással hívta őket. Később azonban egy segélyvonalon próbált meg könnyíteni a lelkén azzal, hogy nem akar már senkit sem bántani, de úgy érzi, mégis meg kell tennie.

Nemrégiben azonban egy megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó újságíró könyvet írt a gyilkosról, ezért az ügyet újra elővette a rendőrség. Az FBI két éve ötvenezer dolláros vérdíjat tűzött ki rá.

Kiderült, a férfi korábban rendőr volt, de 1979-ben lopás miatt kirúgták. Szolgált a vietnami háborúban is, majd büntetőjogot tanult. Elvált, három lány apja. Szomszédai semmit sem sejtettek, bár kötözködőnek ismerték. Életben maradt áldozatai hihetetlenül megkönnyebbültek.

A már idős férfit tolószékben hozták első bírósági meghallgatására, ahol szűkszavú volt, suttogva beszélt. A sajtó szerint további bizonyítás céljából az egész testét – beleértve a péniszét is – le akarják fényképezni. DeAngelo ügyvédje szeretné megtagadni a fotózást. A Golden State-i gyilkosra halálbüntetést kér majd az ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?