KÜLFÖLD

Itt az új koronavírus elleni vakcina, máris megkezdődött vele a tömeges oltás

Tajvanon hétfőn új időszámítás kezdődött: a lakosságot a koronavírus ellen saját fejlesztésű, Medigen Vaccine Biologics vakcinával oltják be.
  • Szerző: ripost

Tajvanon elkezdték hétfőn oltani a lakosságot a koronavírus elleni saját fejlesztésű vakcinával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az oltóanyagot a Medigen Vaccine Biologics vállalat fejlesztette ki, és július közepén kapott engedélyt tömeges gyártására.

A klinikai kísérletek második fázisában az önkéntesek 95,5 százalékánál képződtek antitestek elegendő mennyiségben. Harmadik fázisban már nem vizsgálták az oltást.

koronavírus oltás

Tajvanon megkezdték a saját fejlesztésű vakcinával való oltást
Fotó: MTI

A tajvani gyógyszerfelügyelet a húsz év felettiek esetében engedélyezte a Medigen alkalmazását. A második adagot 28 nap elteltével kell beadni. Az oltást az elsők között kapta meg Caj Jing-ven köztársasági elnök.

Egy héttel ezelőtt a tajvani gyógyszerfelügyelet elutasította egy másik hazai fejlesztésű oltás sürgősségi alkalmazását, mert a kísérletek második klinikai fázisában kiderült, hogy a beoltottak szervezetében nem képződött elegendő antitest.

Eddig Tajvanon az AstraZeneca és a Moderna oltását használták, és várják a BionTech első szállítmányát.

A 23 milliós Tajvan járványügyi statisztikái számos más fejlett országéhoz képest kifejezetten jók: a járvány kezdete óta 15 926 ember kapta el a koronavírust, és 42-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?