KÜLFÖLD

Koronavírus-járvány: Ezt kérte az olaszoktól a Belügyminisztérium

A kormány döntésének megfelelően az operatív törzs továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus fertőzésre vonatkozó adatokat.
  • Szerző: Doris

Soron kívüli tájékoztatást kért az olasz hatóságoktól a magyar Belügyminisztérium, miután az észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományokban váratlanul megnövekedett a koronavírus-gyanús fertőzött esetek száma.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Profimedia

Az észak-olasz tartományban azonosított újabb fertőzöttekkel országosan 130 fölé emelkedett a koronavírusos esetek száma – közölte az olasz polgári védelem. Nemcsak Lombardiában, hanem a fertőzés másik gócpontjában, Veneto tartományban is a korábbi 17-ről már 24-re nőtt a betegek száma, Emilia Romagnában 9, Piemontéban 6, Lazióban 2 fertőzöttet tartanak számon.


Vasárnap délutáni közleményében Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára is azt írta: az észak-olaszországi utazást tervezőknek a koronavírus-járvány miatt azt javasolják, hogy a látogatásról csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?