KÜLFÖLD

Koronavírus: halottak között kezelik a betegeket, mit titkolnak a kínaiak?

Már 106 halálos áldozata van a járványnak, de nem biztos, hogy a kínai hatóságok mindent közölnek a nyilvánossággal...
  • Szerző: Ripost

Egy, a saját állítása szerint ápolónőként dolgozó kínai nő készített felvételt arról, hogy egy kórház folyosóján három holttest fekszik, felügyelet nélkül, mellettük pedig a betegek várakoznak. A vuhani intézmény betegeit ő figyelmeztette, hogy „mindenki meg fog fertőződni”, ha a folyosón marad – írja a Daily Mail.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Peking, 2020. január 25.
Fotó: Vu Hong / MTI

A nővér azt állítja, hogy a hatóságok eltitkolták az igazságot a járványról, az orvosok pedig nem adták ki a diagnózisokat, hogy a hivatalos statisztikákat befolyásolhassák. A videó hitelességét egyelőre senki sem tudta bizonyítani, az eredetit azonban levetették az ápolóval.

Kínában a fertőzöttek száma hétfő estig elérte a 4535-öt, míg a halálos áldozatok száma 106-ra nőtt. A fertőzés ugyan a Tibeti Autonóm Területen kívül az ország összes területére elért, de az esetek túlnyomó többsége még mindig Hupej tartományra korlátozódik, ahol hétfő estig 2714 esetet tartottak nyilván, míg a második legsúlyosabban érintett dél-kínai Kuangtung tartományban mindössze 188 beteget diagnosztizáltak – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?