KÜLFÖLD

Kőkemény szigorítás jön Ausztriában, bezár az ország

Az osztrák kormány várhatóan szombat délután jelenti be hivatalosan az intézkedéseket.
  • Szerző: Ripost

Legutóbb múlt kedden jelentett be szigorú intézkedéseket az osztrák kormány, ám a hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy ezek nem voltak elegendőek, hogy visszaszorítsák a koronavírus-járvány terjedését. Az osztrák lapok információja szerint szombat délután az eddigieknél is szigorúbb eszközöket vetnek be a vírus elleni harcba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Österreich nevű hetilap részletesen összeszedte, mire számíthatnak Ausztriában.

Fotó: AFP

Jelenleg este nyolc és reggel öt között nem lehet utcára menni, azonban úgy tűnik, ez változni fog. A korlátozások nappal is érvényesek lesznek. Csak a saját háztartásban élőkkel találkozhatnak, a legközelebbi hozzátartózókkal. A lakóhelyet is csak kivételes körülmények között hagyhatják el. Ilyen többek között az egészségügyi ellátás, az alapvető szükséglet fedezése, a kutyasétáltatás, szabadtéri, egyéni sportolás, valamit a vallás gyakorlása.

A boltok nyitva maradnak, ám a nagyobb tömegek befogadására képes bevásárlóközpontok hetekre bezárhatnak. Továbbá a szolgáltatóipar is kényszerszünetre vonul. A hírek szerint többek közt a kozmetikai stúdióknak és fodrászatoknak is ki kell akasztaniuk a zárva feliratú táblát.

Előre láthatólag három hétig lesznek érvényben az intézkedések. November 17. és december 6. között. Szombaton 16:30-kor jelenti be a kormány az intézkedéseket.

És ezeket olvastad már?