KÜLFÖLD

Kínosan hallgatnak a baloldal vezetői, nem hajlandóak elítélni a hatalmával visszaélő gyöngyösi polgármestert

Míg Ausztriában hatalmas botrány lett egy hasonló ügyből, addig itthon nem hajlandóak elítélni a baloldal vezető politikusai Hiesz Györgyöt, Gyöngyös baloldali polgármesterét, amiért hatalmával visszaélve, soron kívül adatta be magának a vakcinát.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Mint kiderült, a baloldali polgármester mindenféle szabályt felrúgva, a nyilvánosság elől eltitkolva beoltatta magát a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban.

Hatalmával visszaélve oltatta be magát soron kívül

A történet több okból is visszatetsző, de leginkább azért, mert hatalmával visszaélve, polgármesteri pozíciójából adódóan intézte magának az életmentő vakcinát. Az eset azért is nehezen érthető, mert a baloldali politikusok hónapok óta azt szajkózzák, hogy az oltóanyagok nem biztonságosak, erre egyikük – szembemenve mindezzel – hirtelenjében minden szabályt figyelmen kívül hagyva rohant beoltatni magát.

Hiesz György
Fotó: MTI

A baloldali pártok vezetői nem hajlandóak elítélni a vakcinát magának soron kívül beadató gyöngyösi polgármestert

Az Origo megkereste az baloldal vezetőit, és azt szerették volna megtudni tőlük, mi a véleményük arról, hogy a polgármester beadatta magának a vakcinát, illetve helyesnek tartják-e, hogy mindez az oltási tervben meghatározott sorrendet figyelmen kívül hagyva történt. Összesen 14 vezető pozícióban lévő baloldali politikusnak küldték el megkeresésüket, de egyikük sem ítélte el cselekedetéért Hiesz Györgyöt.

Ausztriában élesen elítélték a hasonló cselekedeteket

Az osztrák sajtóban egy hete jelentek meg arról szóló hírek, hogy Ausztria több tartományában a fel nem használt oltóanyagokat az oltási sorrendben soron következő érintettek – például a nem otthonokban élő 80 éven felüli idősek – helyett polgármesterek, családtagjaik, illetve önkormányzati dolgozók kapták meg.

Dühös vagyok, és morálisan elítélem azt, aki soron kívül, az arra rászoruló idősek és egészségügyi dolgozók elé tolakszik. Továbbra is bízom abban, hogy az oltást végző orvosok, illetve a helyi szervezésben részt vevő felelős koordinátorok az adott település közjavát tekintik szem előtt, és nem a saját, egyéni szempontjaik vezérlik őket

– adott hangot felháborodásának Sebastian Kurz.

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója saját hatáskörben vizsgálatot rendelt el azért, mert Hiesz György, a város polgármestere jogosulatlanul jutott koronavírus elleni védőoltáshoz a kórházban – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?