KÜLFÖLD

Késelés és nemi erőszak szilveszter éjjelén Kölnben

Este hattól reggel 10 óráig 249 feljelentés érkezett Köln és Leverkusen város rendőreihez. Ez egy kicsit több, mint a tavalyi 214, amelyen belül 86 személyi sérülés és hét szexuális jellegû bûncselekmény történt.
  • Szerző: SZM

A nemi erőszakok éjszakája miatt még mindig élénken él a kölniek emlékében a 2015-ös szilveszter, ezért az idén is több rendőrnőt szolgálatba állítottak, hogy náluk lehessen bejelenteni, ha valakit szexuálisan zaklatnak. Ezen felül erős fénnyel világították meg a kölni dóm előtti  teret.

Este hattól reggel 10 óráig 249 feljelentés érkezett Köln és Leverkusen város rendőreihez – írta meg a General-Anzeiger-Bonn. Ez egy kicsit több, mint a tavalyi 214, amelyen belül 86 személyi sérülés és hét szexuális jellegű bűncselekmény történt. Most Köln és Leverkusen rendőrtisztjei 44 férfit és egy nőt vittek be kihallgatásra.

Köln központjában,

egy étterem vécéjében valaki megerőszakolt egy 28 éves dél-németországi turistanőt. Előzőleg kábítószerrel kínálta meg, valószínűleg éppen azért, hogy könnyebb prédává váljon.

A tettesről egyelőre semmit sem tudni.
Köln-Meschenichben két privát szilveszteri parti vendégei verekedtek össze és kést is használtak. Egy rendőrjárőr, két kutya segítségével, bors permettel próbálta meg őket szétválasztani, de rájuk támadtak, ezért erősítést kértek. Végül három fiatalt őrizetbe vettek.

És ezeket olvastad már?