KÜLFÖLD

Kaptál már házimunkáért 50 milliót? Egy nőnek sikerült!

Az egykori feleség a 27 éven keresztül otthon végzett munkájáért beperelte volt férjét. A bíró nem akármilyen döntést hozott.
címkék:
  • Szerző: SZM

Azt tudtuk, hogy felbecsülhetetlen az a munka amelyet minden feleség elvégez otthon, akár háztartásbeliként, akár a sokadik műszakban, a saját hivatása mellett. Mostantól azt is tudjuk, hogy mindez forintban mennyit ér!

Történt pedig, hogy Argentínában a bíróság elé került egy furcsa ügy. A most 70 éves feleség egykor közgazdasági diplomát szerzett, ám a szakmájában nem dolgozott, hanem a családjának és a gyermekek felnevelésének szentelte az életét.

Tíz évvel ezelőtt, 27 évi házasság után a férje elhagyta őt. A részletekről nem írt a Bfmtv, te tény, hogy 60 éves korában már nem tudott a végzettségének megfelelő munkát találni, nem beszélve arról, hogy a nyugdíjához sem voltak meg a “szolgálati évek”.

Victoria Fama bíró azonban, figyelembe véve a 27 évnyi, otthon végzett házimunkát, 8 millio peso, azaz 173 ezer dollár kártérítésre ítélte az egykori férjét.

Ez körülbelül 50 millió forintnak felel meg. Ebből az következik, hogy a bíró szerint a szerteágazó otthoni tevékenységéért havonta körülbelül 150 ezer forintot ítélt meg.

Jogalapja is volt hozzá. 2015-ben a házasságban élő nők “gazdasági függőségének” ellensúlyozásaként, bevezették a pénzügyi kompenzáció lehetőségét Argentínában.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?