KÜLFÖLD

Összefacsarodik a szív: ilyen koporsóban érkeztek haza a Kabulban meggyilkolt amerikai katonák

Öngyilkos merénylők borzalmas mészárlást végeztek csütörtökön a kabuli repülőtéren, az áldozatok között amerikai katonák is voltak. Megrázó felvételek kerültek nyilvánosságra a hazaútjukról...
címkék:
  • Szerző:

Több robbanás is megrázta a Kabuli repülőtér környékét múlt csütörtökön, az áldozatok száma legalább 175 ember, köztük tizenhárom amerikai katona. Megrázó felvételek készültek arról, hogy az Afganisztánban állomásozó bajtársaik búcsúztatják őket; a Kabulban meggyilkolt amerikai katonák koporsóit az USA-ba szállították.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Northfoto

A katonai búcsúztatásnak megfelelően lobogóval fedték le a koporsókat, úgy szállítják haza a Kabulban meggyilkolt amerikai katonák holttestét. Bajtársaik kíséretében tették meg az utat a repülőgépig, hogy otthon a család és a barátok is el tudjanak búcsúzni tőlük.

Fotó: Northfoto

Az áldozatok nagyrésze a húszas évei elején járt, közöttük két nő is az életét vesztette a robbantásokban. Az USA és a szövetségesei augusztus 31-ig biztosítják a Kabuli repülőteret a katonák, diplomaták és afgán civilek kimenekítése idejére; a csapatok kivonása már megkezdődött a repülőtérről.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?