KÜLFÖLD

Joe Biden elfelejtette Trump nevét, a felesége mondta meg neki, ki ellen indul a választáson

A Demokrata Párt elnökjelöltje immáron sokadik alkalommal bizonyította, hogy nincs szellemi képességeinek teljes birtokában.

Joe Biden, a 77 éves demokrata párti elnökjelölt vasárnap részt vett egy internetes videokonferencián, melyen olyan hollywoodi nagyágyúkkal az oldalán hívta fel a voksolás fontosságára a figyelmet, mint John Legend, Dave Matthews, P!nk és Cher.

A kicsivel több, mint egy órás körkapcsolásos bejelentkezés meglehetősen szárazra sikerült. Főleg az állampolgársági kötelezettségekről, illetve a sorsfordító választás lehetséges kimeneteleiről beszéltek az egybegyűltek. Ennek ellenére mégis hatalmas publicitást kapott az esemény, ugyanis Biden az egyik monológja közepén elfelejtette Donald J. Trump amerikai elnök nevét, és két alkalommal is csak úgy hivatkozott rá, mint „George”írj a Fox News.

„Hosszú, hosszú ideje ez a legfontosabb következményekkel járó választás. Nem azért mert én is indulok, hanem azért, aki ellen indulok. Véleményem szerint az ország jövője ott van a szavazólapon. Még négy év Goerge, ah, George ... és egy teljesen más világba kerülünk, ha Trumpot újra választják” – fogalmazott Joe Biden, akinek csak akkor jutott eszébe az amerikai elnök neve, miután a mellette ülő felesége halkan megmondta neki.

A republikánus véleményvezérek, illetve Trump kampánystábja szerint Biden valószínűleg George W. Bush korábbi amerikai elnökre, esetleg a két éve elhunyt édesapjára, George H. W. Bushra gondolhatott.

Donald Trump a Twitter-oldalán reagált a kihívója végtelenül kellemetlen memóriazavarára.

„Joe Biden tegnap George-nak hívott. Már a nevemre sem emlékszik. Kapott egy kis segítséget a műsorvezetőtől, hogy végig tudja csinálni az interjút” – fogalmazott az elnök.

Biden egyébként már számtalan alkalommal bizonyította, hogy az időskori szellemi leépülés tünetei már előrehaladott formában jelentkeznek nála. A Demokrata Párt előválasztásai során többször is kellemetlen helyzetbe hozta magát, amikor kihagyott a memóriája és nem tudta értelmes szöveggé formálni a gondolatait. Többek között az is előfordult vele, hogy nem jutott eszébe, kinek volt az alelnöke, többször nem tudta, hogy épp melyik államban kampányol, nem tudta a kínai elnök nevét és egy alkalommal kijelentette, hogy ő egy szenátusi mandátum megszerzéséért kampányol.

A 77 éves politikus ráadásul a számadatokkal is hadilábon áll. Tavaly szeptemberben például egy munkaügyi konferencián kijelentette, hogy 720 millió (!) amerikai nő térhetne vissza a munkaerőpiacra, ha az általa javasolt családi pótlék-rendszert alkalmaznák az országban. Hasonlóan kínos eset volt az is, amikor a Demokrata Párt egyik februári elnökjelölti vitáján kijelentette, hogy 2007 óta több mint 150 millió amerikai állampolgár vesztette életét lőfegyverek okozta sérülésekben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?