KÜLFÖLD

II. Erzsébet angyalai, ők tartják most a királynőben a lelket

Kevesen kerültek az elmúlt évtizedekben igazán közel a királynőhöz. Bennfentesek szerint négy olyan nő van csupán jelenleg, akik valódi támaszt tudnak nyújtani II. Erzsébetnek
címkék:
  • Szerző: WM

A legnehezebb időkben derül ki, hogy az ember kire számíthat igazán. II. Erzsébet királynő közel 74 évnyi házasság után vesztette el a férjét, Fülöp herceget. A mély gyászban az uralkodónak is szükséges van támaszokra. Az uralkodó körül azonban csak kevés olyan ember van, akik valóban enyhíthetnek a fájdalmán. Bennfentesek szerint egészen pontosan négy ilyen nő él ma Nagy-Britanniában. A brit sajtóban csak úgy nevezik őket, hogy II. Erzsébet angyalai.

II. Erzsébet és Fülöp herceg 1947-ben házasodtak össze. Fotó: Getty Images

Angela Kelly

Az 53 éves Angela Kelly immár húsz esztendeje a királynő szabója. E tisztség mellett az uralkodó személyes öltözködési tanácsadója, ruhatárának, ékszereinek, uralkodói jelvényeinek kurátora. Nem mellesleg pedig a királynő bizalmas barátja is. Egy targoncavezető lányaként látta meg a napvilágot, és szüleivel egy liverpooli szociális lakásban éltek évekig. Angela Kelly élete már 180 fokos fordulatot vett, és nagy megbecsülésben él a királynő bizalmasaként.

Angela Kelly a királyné szabója. Fotó: Max Mumby /Indigo/Getty Images)

Anna hercegnő

II. Erzsébet egyetlen lánya. Az udvari pletykák szerint ő volt a múlt héten elhunyt Fülöp herceg kedvenc gyermeke. Ennek pedig az volt a legfőbb oka, hogy egyik ugyanolyanok voltak. Egyikük sem szerette a felhajtást és a csillogást. Az anya-lánya kapcsolat nagyon szoros Anna hercegnő és II. Erzsébet között. Közös szenvedélyük a lovak iránti imádat. Anna 1976-ban még az akkori nyári olimpián is részt vett a brit lovascsapat tagjaként. A 70 éves hercegnő anyja minden titkát ismeri, így valódi támaszként lehet mellette a legnehezebb órákban is.

Anna hercegnő a királynő egyetlen lánya. Nagyon szoros a kapcsolatuk. Fotó: Max Mumby/ Indigo/Getty Images)
Fotó: Getty Images

Lady Pamela Hicks

Királyi udvarhölgyként, Lady Pamela a királynő legszűkebb köréhez tartozik, egyesek csak az uralkodó társalkodónőjeként emlegetik a 91 éves asszonyt. Lady Pamela Hicks és II. Erzsébet kapcsolata évtizedek óta töretlen. Lady Pamela már 1947-ben, II. Erzsébeték esküvőjén is jelen volt koszorúslányként. Szoros családi szálak is fűzik őt az uralkodói udvarhoz, ugyanis Fülöp herceg unokatestvére.

Lady Pamela Hicks Fülöp herceg unokatestvére, a királynő egykori koszorúslánya. Fotó: Max Mumby/ Indigo/Getty Images)

Zsófia wessexi grófné

A királynő menye. Eduárd herceg felesége mindössze pár percre lakik Windsortól. Ő és a királynő rendszeresen meglátogatják egymást, szinte anya-lánya viszonyban vannak. Zsófiát Fülöp halála után az elsők között fogadták a királyi palotában. A „Megxit” óta egyre több királyi feladatot lát el.

Zsófia wessexi grófné és az uralkodó között anya-lánya kapcsolat alakult ki az évek során. Fotó: Max Mumby /Getty Images

Ők négyen jelenleg a királynő álomcsapata.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?