KÜLFÖLD

Horror: 9 éves kislány és édesanyja a brutális gyilkosság áldozatai

Elkezdődött a bírósági tárgyalása annak a háromgyermekes afgán migránsnak, aki a gyanú szerint megölte a szomszédnőjét és annak kilencéves kislányát. A vádlott mindent tagad.
  • Szerző: WM

Február 29-én brutális kegyetlenséggel öltek meg egy fiatal nőt és annak kilencéves kislányát Berlinben. A vádirat szerint az elkövető azért végezhetett az áldozatokkal, mert úgy vélte, hogy sok készpénz van az otthonukban. A gyilkosság után egy hónap telt el, amíg a német főváros rendőrsége őrizetbe vette az ügy gyanúsítottját, a szomszéd lakásban élő Ali H.-t. A háromgyermekes apa őrizetbe vételére azután került sor, hogy a vizsgálatok megállapították, hogy a megölt édesanya körme alatt megtalálták a férfi DNS-ét.

A kilencéves kislánnyal és az édesanyával a saját otthonukban végeztek. Fotó: rendőrség

Ali H. mindent tagad, sőt a rendőrök kiérkezésekor segítőkész szomszédként adta elő magát.

A védőügyvédek szerint az afgán férfi ártatlan. A két áldozatot szinte szó szerint kivégezték, ami különös gyűlöletre, haragra utal, azonban a védencüknek nem volt indítéka ilyen különös kegyetlenséggel bántalmazni őket. A lakásban ráadásul találtak egy kis dobozt a nyomozók, amiben 20 ezer euró (kb. hétmillió forint) készpénz volt. Az ügyészség abból indul ki, hogy a gyilkosság utáni állapotban a vádlott nem volt olyan állapotban, hogy képes legyen megtalálni az eredetileg keresett készpénzt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?