KÜLFÖLD

Hoppá! Tom kapitány példáját követi egy orosz világháborús veterán-videó

A koronavírus elleni védekezésre sok millió fontot gyűjtő százéves brit veterán, Thomas Moore kapitány példáját követi egy orosz második világháborús veterán, a 97 éves Zinajda Kornyeva.
  • Szerző: Ripost

Tom kapitány azzal vált világhírűvé, hogy elhatározta, 100. születésnapjáig járókeretével 100 kört tesz meg a kertjében, hogy adományokat gyűjtsön a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kornyeva, aki a második világháborúban a Vörös Hadseregben szolgált az akkori Sztálingrád (mai Szentpétervár) térségében, elmondta, hogy 3 millió rubelnyi (13 millió forintnyi) összeget akar gyűjteni a koronavírus elleni védekezésre május 9-ig, a hitleri Németország fölött aratott győzelem 75. évfordulójáig. Az orosz asszony nem a kertjében sétál, hanem videókat tesz közzé honlapján, amelyekben felidézi háborús élményeit is.

Az egyik videójában, amelyben Tom kapitányról is megemlékezett, elmondta, hogy ismeri a brit veterán történetét, „erős személyiségnek és igazi katonának” nevezte. „Együtt legyőztük 1945-ben a fasizmust. És most együtt küzdünk a koronavírus ellen„ - hangsúlyozta.

Kornyeva, aki példaképének tekinti Tom kapitányt, egy ajándékot is küldött neki: kötött számára egy pár meleg zoknit. „Tartsanak melegen, szeretettel Oroszországból” – fogalmazott üzenetében.

Az orosz veterán keddig öt nap alatt 26 ezer dollárt (8,4 millió forintot) gyűjtött. Tom kapitány több mint 30 millió fontot (12 milliárd forintot) gyűjtött az NHS támogatása – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?