KÜLFÖLD

Képek az utasszállító tragédiájáról, lelőhették a gépet

Az ukrán utasszállító szerdán Irán területén zuhant le, a balesetet senki nem élte túl.
  • Szerző: Ripost

Az iráni légvédelem lőtte le tévedésből Teherán mellett szerda reggel az ukrán gépet – jelentette az UNIAN kijevi hírügynökség az Al Hadath jordániai hetilap értesülését idézve; más források ezt nem erősítették meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A repülőgép fedélzetén mindenki meghalt az iráni állami televízió közlése szerint. Ezzel egybehangzó bejelentést tett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája iráni képviseletének információi alapján.

Fotó: Europress – AFP/Borna GHASSEMI/ISNA

A Boeing 737-es típusú utasszállító gépen 167 utas és 9 fős személyzet volt a hírforrások szerint.

Az Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után, pontosan meg nem határozott problémák következtében zuhant le – jelentették iráni hírforrások. Annyit lehet tudni egyes hírforrások szerint, hogy a gép egyik hajtóműve kigyulladt, és a pilóta elvesztette az uralmát a jármű felett.

Az iráni légiforgalmi irányítás szóvivője közölte, hogy baleseti vizsgálóbizottság van a helyszínen a katasztrófa körülményeinek kivizsgálására, valamint katasztrófamentők. A mentők egyik tisztségviselője megerősítette, hogy a gépen tartózkodók közül senki nem élte túl a katasztrófát.

Az IRIB teheráni tévéállomás híradása szerint Teherán közelében már megtalálták a lezuhant gép egyik feketedobozát, és átadták az illetékes hatóságoknak.

Fotó: Europress – AFP

Az AP hírügynökség tudósítója is eljutott a helyszínre, és látta, hogy a gép mezőgazdasági területen zuhant le. Darabjai nagy területen szóródtak szét, és köztük láthatók voltak a holttestek.

Az ukrán elnöki hivatal szerda reggeli tájékoztatása szerint Volodimir Zelenszkij államfő azonnal megszakította ománi látogatását, és hazarepül Kijevbe.

Fotó: Europress – AFP

Zelenszkij közleményben részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Közölte, hogy a katasztrófa helyszínén tartózkodik a teheráni ukrán konzul – írja az MTI.

És ezeket olvastad már?