KÜLFÖLD

Hamarabb lehet ellenszere a koronavírusnak, mint azt gondolták

A brit kutatók már júliusra megtudhatják, hogy a koronavírus ellen kifejlesztett oltásuk ténylegesen ellenszere-e a járványnak.
  • Szerző: Ripost

Az oxfordi kutatók előzetesen arról számoltak be, hogy leghamarabb szeptemberre készülhet el a koronavírus elleni oltóanyag. Azonban most egy gyógyszergyártó cég mindent megváltoztathat, felgyorsulhat az előállítási folyamat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az Oxford University kutatócsapata legutóbb arról számolt be, hogy ígéretes oltóanyagot sikerült kifejleszteniük, aminek a klinikai tesztelését is megkezdték már. Az összefogásnak köszönhetően pedig már júliusra kideríthetik, mennyire hatásos a készítmény.

Ráadásul a gyógyszergyártó cég nemcsak a fejlesztési folyamatba szállt be, de ha bebizonyosodik a hatásossága, akkor vállalta a készítmény világszintű gyártását és értékesítését, mindezt a saját költségére – írja a CBNC.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világon már 89 vakcinafejlesztés van folyamatban a koronavírussal kapcsolatban, a szakértők körülbelül 12-18 hónapra teszik a lehetséges gyógyszerek előállításának és tesztelésének időszakát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?