KÜLFÖLD

Lerántotta a leplet Izrael: ennyien haltak meg a Pfizer vakcina után

Mindenkit érdekel, hogy a védőoltás után mennyire súlyos szövődmények alakulhatnak ki és hányan halnak meg a védőoltást követően koronavírusban. Az izraeli statisztikából kiderül!
  • Szerző: Ripost

Bekövetkezhet-e halál a Covid-19 vakcina következtében? – teszik fel a kérdést az emberek. Mivel Izrael élen jár az átoltottság terén, az adataik mérvadóak. Ők kizárólag Pfizer vakcinájával oltanak. A helyi Egészségügyi Minisztérium adataiból kiderül: nem csak a súlyos szövődményektől, de a koronavírus okozta haláltól is megvéd a védőoltás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kiderült: március 2-án 19 ember hunyt el koronavírus fertőzés következtében, akik közül 16-an egyetlen oltást sem kaptak még. Februárban 935 haláleset volt, amelyek közül 78% vagy nem volt oltva, vagy csak egyszer. A második oltás után egy héttel vagy később fertőződöttek körében viszont a halálesetek száma nulla, tehát senki sem halt meg a vakcina következtében.

vakcina megvéd a haláltól

A vakcina megvéd a súlyos szövődményektől és a koronavírus miatti haláltól

Az oltás megvéd a súlyos szövődményektől is, a legfrissebb adatok az oltási kampány sikerét igazolják. Izraelben az oltási kampány kezdete óta a súlyos vagy kritikus állapotban kórházba került 6095 koronavírusos beteg közül csak 175 olyan személy volt, aki már megkapta mind a két oltást.

„Mi vagyunk az első ország, amelyik újáéledt a beadott oltások millióinak következtében” – büszkélkedett Benjamin Netanyahu.

Vasárnaptól bárki mehet az üzletekbe Izraelben, de az edzőtermekbe, szállodákba és színházakba csak a zöld utat adó útlevéllel rendelkezők mehettek be. Ilyet az kaphat, aki mindkét vakcinadózist több mint egy héttel korábban megkapta vagy már meggyógyult a betegségből. A nyitást könnyűzenei koncertekkel ünnepelték meg a tel-avivi Bloomfield stadionban. A résztvevők maszkban, egymástól távol ültek, mindegyikük kapott már oltást vagy felgyógyult a Covid-19 betegségből. A jegyek negyed órával a koncertek meghirdetése után elfogytak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?