KÜLFÖLD

„Ha végezte volna a munkáját, a 4 éves kisfiam még ma is élne” – nem küldtek mentőt a súlyos beteg gyerekhez

Egy kisfiú azért halt meg, mert a segélyhívó diszpécsere lerázta a segítséget kérő édesanyát.
  • Szerző: Ripost

Meghalt egy négyéves kisfiú, miután a segélyhívó diszpécsere nem küldött ki a házukhoz mentőt, mert azt mondta, az édesanya csak hisztériázik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A liverpooli Sherry Keane este hívta a központi számot, ahol a telefonos hölgynek elmondta, a kisfián kiütések jelentek meg, hányt, bágyadt és nehezen veszi a levegőt is.

A hívást kezelő nő azonban nem mérte fel, hogy milyen súlyos a helyzet, és inkább lekezelő volt az anyával, aki szerinte túldramatizálta a dolgot.

„Bunkó volt velem, egyáltalán nem érdekelte a kisfiam állapota. Folyton közbeszólt, leállított, elutasító volt és csak azt akarta, fejezzük már be a hívást” – mesélte az édesanya, aki azt is elmondta, teljesen kétségbeesett, a nő meg csak azt mondta, paranoiás.

A diszpécser nem küldött orvost a család házához, a kis Jayden-Lee másnap reggelre meghalt. Mint kiderült, az agyhártyagyulladás egy válfaja végzett vele, amely gyógyítható lett volna, sőt, a gyerek teljesen felépült volna. Ha időben orvoshoz kerül...

Sherry Keane ezért beperelte a segélyhívó szolgálatot és kártérítést is kapott. Ám akkor borult ki igazán, amikor megtudta, a diszpécsert nemhogy kirúgták, de még fegyelmit sem kapott.

„Undorító, hogy kapott egy második esélyt. A kisfiamnak bezzeg nem adatott ez meg. Nem végezte a munkáját. Ha meghallgatott volna, a kisfiam még mindig élne. Nem hiszem el, hogy úgy tudja folytatni a munkáját, mintha mi sem történt volna” – mondta a Daily Starnak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?