KÜLFÖLD

Futott az életéért: egy magyar operaénekes is ott volt a londoni terrortámadáskor

Egy magyar énekes is ott volt, amikor késsel támadt a járókelőkre egy terrorista a London Bridge-en.
  • Szerző: Ripost

Mint azt a is megírta, ketten meghaltak és hárman megsebesültek pénteken a London belvárosában történt késeléses terrortámadásban. A támadás elkövetésével egy 28 éves Usman Khan nevű férfit gyanúsítanak, akit a rendőrök agyonlőtték a helyszínen.

Fotó: AFP

A terrortámadásnál egy magyar operaénekes, Ágoston László is ott volt. Az operaénekes, aki bloggerként is tevékenykedik, a Facebook-oldalán részletesen be is számolt a látottakról. Mint írta, először csak azt látta, hogy fut a tömeg, így ő is futni kezdett az emberekkel. Egy irodaházban lelt menedéket, ahová mások is menekültek. A biztonságiak aztán rájuk is zárták az épületet.

„Berohantunk egy irodaházba, amit hamar ránk is zártak a biztonságiak. Remek. Minden oldalról üveg, de tovább menekülni, ha úgy van, nem tudok... Senki sem tudja mi történt. Idegesen telefonálgat az aulában úgy száz ember” - írta a bejegyzésben.

Léptek. Síró női hang. Óvatosan a közelébe megyek, hogy lássam. Valaki arra jár és beviszi egy irodába. Utánuk megyek. Beengednek.

- Ön is az utcáról?
- Igen.
- Menjen beljebb az iroda hátsó részére.

Azóta itt üldögélünk úgy húszan. Az iroda személyzete osztott teát és fel kellett írnunk a neveinket egy papírra.

Egy kissrác nagyon meg volt ijedve, ezért valahonnan szereztek neki egy Lego markolót. Meglátta, azóta azzal játszik, boldog” - olvasható a posztban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?