KÜLFÖLD

Francia vb-öröm: 2 halott, 90 letartóztatás, 149 felgyújtott autó

Pedig ezek csak a párizsi régió adatai... Ha majd összeszámolják a teljes országét, nagyon valószínû, hogy még elképesztőbb lesz a mérleg.
  • Szerző: SZM

A világsajtó a káosz képeivel és videóival van tele, azzal, ami egész Franciaországban történt azt követően, hogy a válogatott megnyerte a labdarúgó világbajnokságot.

Lyonban, Párizsban, Bordeaux-ban, Marseille-ben és másutt is százak tomboltak az utcákon, rengeteg autót szétvertek, kukákat gyújtottak fel egészen hétő kora hajnalig. Az olasz La Gazeta Dello Sport arról írt, hogy a huligánok gyógyszertárakba és élelmiszerboltokba törtek be, ahonnan pezsgőket loptak el. Az utcai harcok Rouenben és az olasz-francia határ melletti Mentonban is kitörtek, írta az Origo.

A vb-öröm mérlege:

2 halott, 90 letartóztatás és 149 égő autó – írta meg az Actu17.fr. Ám ezek az adatok egyelőre csak Párizsra és a környékére vonatkoznak, nem a teljes országra.

Az egyik halottat a párizsi körgyűrűn találták meg. Egy motoros volt, aki bukósisak nélkül a forgalommal szemben közlekedett, ki tudja miért. A másik halott egy 18 éves fiú volt, akit Párizs 13. kerületében lőttek le, de az még nem világos, hogy ez bármilyen módon
kapcsolódik-e az éjszakai rendbontáshoz.

Az egész régióban 900 emberen segítettek a tűzoltók, közülük 445-en az Eiffel torony melletti rajongói zónában lettek rosszul a meccs
alatt, részint a hőség miatt. A legfrissebb hírek szerint tegnap éjjel 45 rendőr is megsebesült a vandál "ünneplésben”.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?