KÜLFÖLD

Fordulat az eltűnt maláj gép ügyében: kitálalt az egyik utas lánya

A fiatal lány reagált a vádakra, miszerint az ő apja térítette el az MH370-es járatot.
  • Szerző: Doris

Éveken át tartó hallgatás után megtörte a csendet Liza Deineka, aki akkor látta utoljára az apját, amikor a férfi felszállt a 2014 márciusában eltűnt maláj gépre.

A lánynak nemcsak apja elvesztését kellett feldolgoznia, hanem azt is, hogy Sergii Deinekát néhány szakértő azzal vádolta meg, hogy benne volt a keze a gép eltérítésében. Jeff Wise például esküszik rá, hogy a repülőt az oroszok térítették el, és Kazahsztánba repültek vele. Az újságíró ezt követően olyan állításokkal rukkolt elő, amelyek szerint Deineka lánya a gép köddé válását követően olyan bejegyzésekkel árasztotta el a közösségi oldalakat, amelyek szerint az apja jól van, csak közbejött neki egy váratlan utazás - írta a Daily Star.

Liza Deineka most reagált az újságíró vádjaira.

"Több mint öt éve nem láttam az apámat. Nincs bizonyíték arra, hogy meghalt, így még mindig reménykedem. Nagyon sajnálom, hogy ilyen cikkek jelennek meg eltűnt emberekről. Egyáltalán nem értek egyet Jeff Wise cikkeivel, több szempontból is megkérdőjelezhetőek. Amíg nem találják meg a gép roncsait én reménykedem"

- jelentette ki Deineka.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?