KÜLFÖLD

Fiatal tűzoltókat lőtt le az ámokfutó, egyikük a barátnőjét védve halt meg

Két fiatal tűzoltót is meggyilkolt egy 34 éves férfi, aki egy önkéntes tűzoltóknak rendezett bulin kezdett lövöldözni Horovcében.
  • Szerző: Ripost

Az önkéntes tűzoltóknak szervezett buli a szlovákiai Horovcében pár másodperc alatt szörnyű rémálomba fordult, ugyanis Martin C. fegyvert rántott, és minden előzetes ok nélkül lőni kezdett az ott lévőkre.

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Először a 20 éves Jakubot találta el, akit háromszor mellbe lőtt, majd névrokonára, a 19 éves Jakubra célzott, akit a hasán talált el, végül a 22 éves Martint lőtte fejbe. A 20 éves Jakub azonnal, míg Martin később, a kórházban halt meg.

Az ámokfutó úgy távozott, ahogy érkezett: szó nélkül, és egy közeli erdőben rejtőzött el. A rendőrök azonban hamarosan elfogták, és azonnal letartóztatták, indokaira azóta sem derült fény. Most 25 évnyi börtönre ítélték a tavalyi vérengzése miatt, azonban ezzel sem ügyvédje, sem a vád nem elégedett, előbbi enyhítést, utóbbi pedig súlyosbítást kért a bíróságtól – írta a Paraméter.

A tűzoltókat mai napig gyászolják, az egyik áldozat, Martin barátnője, Erika azóta sem tudta feldolgozni, ami szerelmével történt. A fiatal nő is ott volt a tragikus estén, Martin az élete árán mentette meg őt:

Valaki felkiáltott, hogy vigyázz, és ő engem félrelökött. Mato megmentette az életemet – mesélte az eset után a Joj TV-nek a 22 éves Erika.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?